Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İran'da nispeten sakin geçen birkaç günün ardından gündüz başlayan Mahsa Emini protestoları gecenin geç saatlerine kadar devam etti.
Başkentte muhafazakar kesimin yoğunluklu yaşadığı bölge olarak bilinen Tahran Pars bölgesi gösterilere sahne oldu. Göstericiler çöp konteynerlerini yakarak yolu trafiğe kapatıp sloganlar attı.
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Tahran’ın Naziabad bölgesindeki eyleme yoğun katılım olduğu dikkati çekti. Güvenlik güçleri daha önceki gösterilere müdahale ederken, bu gösteride kalabalık bir grubun herhangi bir müdahaleyle karşılaşmadığı görüldü.
Azeri Üçyolu’nda ateş yakıp yönetim karşıtı sloganlar atan protestocular göze çarparken, hemen her gün gösterilerin yapıldığı Şeriati Caddesi’ndeki metro istasyonunun önü yeniden eyleme sahne oldu.
Göstericiler Ebuzer Bulvarı'nda bulunan hükümet pankartlarını yaktı, şehrin birçok bölgesinde caddelere çöp konteynerleri ile barikatlar kurarak bazı yerlerde ateş yaktı.
Başta Tahran olmak üzere ülkenin birçok kentinde gösteriler gecenin geç saatlerine kadar sürerken, üniversitelerdeki protestolar da devam etti.
Öte yandan İran resmi ajansı İRNA’nın haberinde, akşam çıkan olaylarda sivil milis güç olarak bilinen Basic üyesi Selman Emir Ahmedi’nin Tahran'ın 17. Bölgesinde çıkan arbedede başından yaralandığı ve hayatını kaybettiği aktarıldı.
Geniş güvenlik önlemleri alınan başkent Tahran'da son günlerde sokak eylemleri yerini daha çok üniversite ve liselerde gösterilere bırakmıştı. Ancak protestocuların bugün yeniden meydanlara çıkmak için yaptığı çağrılar karşılık bulmuş ve gösteriler öğle saatlerinde tekrar başlamıştı.
Tahran’ın Veliasr, Cumhuri, Şerif Metro ve Keşaverz caddeleri ile Danışcu Parkı ve İnkılap Meydanı çevresinde göstericiler sokağa inmişti.
Yayınlanan görüntülerde, yönetim karşıtı sloganlar atan gruplara göz yaşartıcı gaz ve coplu müdahalede bulunan güvenlik güçlerinin plastik mermi kullandığı da görülmüştü.
İran'daki gösteriler
Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.
Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.
İran devlet televizyonu, 24 Eylül'de, şiddete dönüşen gösterilerde aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü (IHR) ise ülke genelindeki gösterilerde 154 kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürmüştü. Olaylarda binlerce kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.
Hamaney, ülkedeki protestodan ABD ve İsrail'i sorumlu tuttu
İran'daki Mahsa Amini protestoları 16. gününde
İran'da Mahsa Emini protestoları: Loristan eyaletinde 120 kişi gözaltına alındı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.