BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahliye edilen hükümlüler otobüslerle gidecekleri yerlere bırakılacak----

Tahliye edilen hükümlüler otobüslerle gidecekleri yerlere bırakılacak

Tahliye edilen hükümlüler otobüslerle gidecekleri yerlere bırakılacak
15 Nisan 2020 - 09:32 www.finansgundem.com

İnfaz paketinin yasalaşmasının ardından tahliyeler başlamasıyla cezaevlerinde korona virüsü tedbirleri alındı. Tahliye edilecek ve izne ayrılacak olan hükümlüler, maske ve eldiven takarak ceza infaz kurumundan ayrılacak.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun yürürlüğe girmesi ile cezaevlerinden tahliyeler başladı. Kapalı ceza infaz kurumlarından 15 bin, açık ceza infaz kurumlarından 30 bin hükümlünün tahliye edilmesi beklenirken, korona virüsü tedbirleri kapsamında da açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık 45 bin kişi de izne ayrılacak.

Düzenlemeden 90 bin hükümlünün yararlanması beklenirken, yasa gereğince kapalıdan açığa ayrılacak olanlara kurum görevlileri eşlik edecek. Adalet Bakanlığı da korona virüs salgını nedeniyle ceza infaz kurumlarında bir dizi tedbir aldı. Tahliye edilecek ve izne ayrılacak olan hükümlüler, korona virüsle ilgili bilgilendirilecek, maske ve eldiven takarak ceza infaz kurumundan ayrılacak.

Hükümlülere korona virüs tedbirlerini anlatan Sağlık Bakanlığı broşürleri verilecek.

Testleri pozitif çıkan hükümlü sağlık kurumlarına teslim edilecek.

Kolluk kuvvetleri çıkışlarda izdiham yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacak. Tahliyeden yararlanacak ya da izne ayrılacak hükümlülerin yakınlarının neden olacağı kalabalıklaşmayı engellemek amacıyla hükümlüler, ceza infaz kurumundan otobüs ve minibüslerle gidecekleri yerlere bırakılacak. İl içine gidecekler için belli merkezlere, il dışına gidecekler de ya otobüs terminallerine ya da gidecekleri illere bırakılacak. Hükümlüler ulaşım ücretlerini kendileri karşılayacak.

Korona virüs tedbirleri kapsamında şehir dışı seyahatler izne bağlı olduğu için tahliye edilen ve izne ayrılan hükümlülerin seyahat belgeleri, mülki idare amirlikler aracılığıyla ceza infaz kurumları içerisinde verilecek.

Korona virüs testleri pozitif çıkan ve tedavileri devam eden sınırlı sayıdaki hükümlü, sağlık kurumlarına teslim edilecek.

Korona virüs nedeniyle açık ceza infaz kurumlarından yararlanacakların izin belgesi, 31 Mayıs’a kadar geçerli olacak. Adalet Bakanlığı, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ceza infaz kurumlarında alınacak korona tedbirleri kapsamında bu izin süresini iki defa daha uzatabilecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)