BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüveyş Kanalı ücret artışı enflasyonu tetikleyebilir----

Süveyş Kanalı ücret artışı enflasyonu tetikleyebilir

Süveyş Kanalı ücret artışı enflasyonu tetikleyebilir
19 Eylül 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Analistler, Süveyş Kanalı ücret artışının ticaret üzerinde etkili olmasını beklemiyor, ancak enflasyon artışını tetikleyebileceği görüşündeler

Analistler, Mısır’ın Süveyş Kanalı'nda yaptığı ücret artışının ticaret akışları üzerinde "büyük" ​​bir etkisi olmayacağını düşünüyor.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, Kanaldan geçecek gemiler için transit geçiş ücretinin 2023 başından geçerli olmak üzere yüzde 15 artırıldığını belirtti. Yetkili, dökme kuru yük gemileri ile yolcu gemilerinin geçiş ücretine yapılan zammın yüzde 10 olacağını kaydetti.

Mandarin Shipping analist Tim Huxley CNBC’ye konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Süveyş Kanalı ücret artışının ticaret akışları üzerinde büyük bir etkisi olmayacağını, ancak devam eden enflasyonu artıracağını söyledi.

Huxley, "Petrol fiyatları şu anda düşüyor ve bu nedenle Kanal fiyatları Afrika’yı dolaşan gemilerle rekabete karşı çıkarsa, Kanal Otoritesi kaybeder” dedi.

Huxley, artan ücretlerin müşterilere yansıtılacağını ve bunun da enflasyonu artıracağını sözlerine ekledi.

Başka bir analist, ücretlerdeki artışa rağmen Süveyş Kanalı’nın gemiler için hala önemli ölçüde daha ucuz bir rota olduğunu söyledi.

Süveyş Kanalı Dünya deniz ticaretinin yaklaşık yüzde 10'unu karşılıyor. Kanal'dan 2021 yılında 20 bin 600'den fazla gemi geçti.

Süveyş Kanalı’ndan geçiş ücretlerine zam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)