Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman, İran'ın nükleer silah geliştirmesi halinde, Suudi Arabistan'ın da aynısını yapacağını söyledi.
Amerikan CBS kanalına konuşan Prens Salman, kendi ülkesinin nükleer silah geliştirmediğini belirtip "Ama, eğer İran nükleer bomba geliştirirse, şüphesiz, biz de en kısa zamanda aynısını yaparız" dedi.
İran, 2015 yılında altı büyük ülke ile varılan anlaşma uyarınca nükleer programını kısıtlamayı kabul etmişti. ABD Başkanı Donald Trump ise anlaşmadan çekilme tehdidinde bulunuyor.
Aynı röportajda Prens Salman, Kasım ayında neden İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney için "Orta Doğu'nun yeni Hitleri" dediğini de açıkladı:
"Orta Doğu'da kendi projesini yaratmak istiyor, tıpkı döneminde genişlemek isteyen Hitler gibi."
"Dünya genelinde ve Avrupa'da birçok ülke, bunlar yaşanmadan önce Hitler'in ne kadar tehlikeli olduğunun farkına varamamıştı. Aynı şeylerin Orta Doğu'da yaşanmasını istemiyorum."
ABD'nin müttefiki Suudi Arabistan, 1988 yılından bu yana, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlatlaşması'nın imzacısı.
Suudi Arabistan'ın daha önce kendi nükleer silahlarını geliştirme girişiminde olduğu biliniyor. Ama Riyad'ın aynı zamanda Pakistan'ın nükleer silah projelerine de yatırım yaptığı bildiriliyor.
'Pakistan'a nükleer yatırım'
Eski İsrail askeri istihbarat yetkilisi Amos Yadlin, 2013 yılında İsveç'teki bir konferansta İran'ın nükleer bombaya sahip olması durumunda 'Suudilerin bir ay bile beklemeyeceğini, hali hazırda bir bombanın parasını zaten ödediklerini ve ihtiyaçları olduğunda da Pakistan'a gidip getireceklerini' söylemişti.
İran'ın da Nükleer Silahların Yayılmasını Önlenmesi Anlaşması'nda imzası var. Tahran, nükleer programının barışçıl amaçlı olduğunu söylüyor.
İran'ın 2015'te anlaşmaya varması karşılığında ülke ekonomisinin belini büken yaptırımlar da kaldırıldı.
Anlaşma eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde imzalandı ve dış politikası açısından dönemin en büyük başarılarından biri olarak gösterildi.
Obama'dan sonra Beyaz Saray'a geçen Donald Trump ise anlaşmanın 'tarihin en kötü anlaşması' olduğunu söylüyor.
Trump'ın görevden aldığı eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da anlaşmayı destekliyordu. Trump, İran anlaşması konusunda fikir uyuşmazlığı yaşadıklarını söylediği Tillerson'un yerine eski CIA başkanı Mike Pompeo'yu getirdi. (BBC Türkçe)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.