<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSuudi NCB Türkiye'ye asılacak----

Suudi NCB Türkiye'ye asılacak

Suudi NCB Türkiye'ye asılacak
28 Nisan 2012 - 11:05 www.finansgundem.com

Çoğunluk hissesi Suudi NCB'ye ait olan Türkiye Finans 5 yılda bilanço büyüklüğünü 13.5 milyar liradan 40 milyar liranın üzerine çıkaracak

Yüzde 60 hissesi Suudi Arabistan'ın en büyük bankası olan The National Commercial Bank'a (NCB) ait olan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ana hissedarın Türk bankacılık sektörünün geleceğine inandığını ve güvendiğini vurgulayarak, 'Türkiye'de büyümek konusunda çok isteklilier. Bu konuda elini de cebine atmaya hazır' mesajını verdi.
Büyüme stratejileri çerçevesinde 5 yıllık plan yaptıklarını belirten Gürerk, 2016 yılında 40 milyar liranın üzerinde bilanço büyüklüğüne, 30 milyar liralık kredi hacmine ve 5.2 milyar liralık sermaye büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Türkiye Finans'ta geçen yıl genel müdürlük koltuğuna oturan ve ilk defa ekonomi basını ile bir araya gelen Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, bankanın 5 yıllık yol haritasını ve sektöre yönelik beklentilerini paylaştı. KOBİ ve ticari bankacılıkta büyümeyi hedeflediklerini belirten Gürerk, geçen yıl kredilerde yüzde 30'un üzerinde büyüdüklerini bu yıl da yüzde 24 oranında büyümeyi hedeflediklerini aktardı. Şu anda 182 olan şube sayısını yıl sonuna kadar 200'e çıkarmayı planladıklarını belirten Derya Gürerk, 3 bin 385 olan eleman sayısını da yüzde 10 artırmak istediklerini söyledi.
KAR HEDEFİ 278 MİLYON TL
Gürerk, 2011 yılsonu itibarıyla 232 milyon lira net kar ile katılım bankaları arasında en yüksek kar açıklayan banka olduklarını vurgulayarak 2012 yılında ise hedeflerinin bu rakamı yüzde 20 artırarak 278 milyon liraya ulaşmak olduğunu ifade etti.
AYRIMCILIĞA KARŞIYIM
DERYA Gürerk bir soru üzerine, bankacılık sektöründe Türkiye Bankalar Birliği ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği olarak iki ayrı birlik olmasına ilişkin ise şunları söyledi: 'Bankacılık sektörünün tek birlik altında toplanması gerektiğine inanıyorum. Nereden çıktı bu ayrımcılık anlayamıyorum. Bir sürü ortak komite var ve bizden de arkadaşlar katılıyor.'
YURT DIŞI ANLAMSIZ
TÜRKİYE Finans'ın yurt- dışı büyüme stratejisine ilişkin bir soru üzerine Gürerk, ana hissedarları NCB'nin zaten Körfez Bölgesi'nde etkin bir banka olduğunu vurgulayarak şu yanıtı verdi: 'Ayrıca yurtdışında şubeleşmeyi düşünmüyoruz. Doğu Avrupa'ya bakıyoruz ama muhabirlik ilişkileri çerçevesinde. Türkiye'de büyüme potansiyeli daha yüksek.Türkiye pazarı bize yeter.' AKŞAM

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEMAL BUHUR 16 Mayıs 2012 16:45

    Sayın finans gündem operatörleri dün gönderdiğim yorumu neden yayınlamıyorsunuz. Herhangi bir olumsuz içerik yoktu. Yoksa bu yönde bir talimat mı geldi.

  • misafir15 Mayıs 2012 15:30

    Bankacılık kanununa tabii, bddk'ya karşı diğerleri gibi tam sorumlu, ismi bile finans kurumunda katılım bankası olarak değişmiş kurumlar bunlar.Misyon haricinde aşağı yukarı yaptığı iş benzer olan ancak faizsiz bankacılık yapan kurumların kendini neden ötekileştirsin, ayrı bir yerde olsun bunu anlamlandıramıyorum.Size cevap olarak yazmıyorum, kişisel algılamayın ancak inanın muhafazakar kesimde gücün merkezinde olmak, güçlü olmaktan imtina eden bir bakış açısı var.Cılız çıkacak ses, olsa ne olmasa ne?Kendimizi bu noktada ötekileştirmemeliyiz.Herkezin itibar ettiği, acaba ne söyleyecek, nasıl bir bakış açısı olacak veya nasıl bir tepki gösterecek şeklinde takip edilen noktada olmalı.

  • KEMAL BUHUR14 Mayıs 2012 14:20

    Misafir Arkadaş, vizyonumuz katılım bankacılığını geliştirmektir.Kar edeceksek katılım bankacığına uygun bir şekilde faaliyet gösterilerek kar edilmelidir. TBB'nin tekeline karşı alternatif kurumlar olmalı bence. Neden TBB'de yer almak gerekiyorki? Amaç başkan veya koltuk sevdası değildir. Ekonomik alternatifleri zenginleştirmektedir.

  • misafir11 Mayıs 2012 19:04

    Bencede ayırım olması anlamsız.Bu küçük olsun benim olsun anlayışının bir ürünü.Nasıl sektörde büyürüz, bankalar birliğinde nasıl söz sahibi oluruzu düşünmek gerekirken, aman biz orada kayboluruz, bizi aralarınada almazlar, en azından biz buralarda başkanız, üyeyiz, buda elimizden gitmesin şeklinde bir düşünce olduğunu düşünüyorum.Biraz kendimize güvenelim, vizyon sorunun aşmalı bence.

  • KEMAL BUHUR03 Mayıs 2012 19:09

    Derya Bey, katılım bankacılığının şimdiye kadar olan gelişmesinde yer almadığınız için TKBB'ninde önemini anlamamış olabilirsiniz. Bilmiyor olabilirsiniz. Ancak bir katılım bankasının genel müdürü olarak bunu öğrenmemeniz çok ayıptır.