Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Suudi Arabistan’da üst düzey ekonomi yöneticileri, ülke ekonomisini toparlamak için alınan kemer sıkma önlemlerini savundu. Bir televizyon programında konuşan Suudi Arabistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mohammad Al Tuwaijri, kemer sıkma önlemleri uygulanmazsa hükümetin mali durumunun ciddi baskı altına gireceğini söyleyerek, “Eğer petrol fiyatları düşmeye devam eder ve Suudi hükümeti ekonomik ve kemer sıkma önlemleriyle harekete geçmezse, üç-dört yıl içinde krallığın iflas etmesi kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.
MAAŞLARA TIRPAN
Aynı programda konuşan Sivil Hizmetler Bakanı Khaled Al Araj ise işgücünün yüzde 70’ten fazlasını istihdam eden kamu sektörünün son derece verimsiz ve çalışanların kötü iş ahlakına sahip olduğunu söyledi. Bakan, sistemi eleştirerek, görevini bırakan kamu personeline bile maaşların ödenmeye devam ettiğini dile getirdi. Suudi Arabistan geçtiğimiz ay bakanların maaşlarını 5’te 1 keseceğini açıklamıştı. Ülkenin giderek büyüyen bütçe açığını kontrol altına almak için ayrıca devlet çalışanlarına yönelik ikramiyeler de kısılacak. Petrol ihracatcısı birçok ülke gibi Suudi Arabistan da düşen petrol fiyatları nedeniyle gelir düşüşüyle karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl ülkenin bütçe açığı 100 milyar dolar civarındaydı. Al Tuwaijri, katıldığı televizyon programında Suudi Arabistan’ın petrole tamamen bağımlı olduğuna dikkat çekerek, “Ekonomik çeşitlendirme şu anda yok” dedi. Bir saatlik yayına Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim Al Assaf da katıldı. Analistlere göre programın amacı halka, gelişigüzel kısıntılar yerine hükümetin bir planı olduğunu göstermek. Ekonomi Bakan yardımcılığı görevine atanmadan önce HSBC Ortdaoğu ve Kuzey Afrika bölümünün yöneticisi olan Al Tuwaijri, gelişigüzel hükümet harcamalarına işaret ederek, “Bir sürü projeye yatırım yaptık. Bunların bazıları uygun ya da planlı değildi. Bazı projeler lüks idi. Olmasalardı da olurdu” yorumunu yaptı.
önce gösteriş hastalığından kurtulun 80 yaşında deden 2 uçak 5 tır yükü ile ülke ziyaretleri yapiyo ne gerek bu masrafa
Merak etmeyin petrol rezervleriniz olduğu sürece sahibiniz ABD sizi kurtarır. Zaten onlar söylüyor diye OPEC kararlarına uymayıp petrol arz etmiyormusunuz. Petrol bitince ne olacak size ben onu merak ediyorum...
Hiç inandırıcı gelmedi ABD deki paralarını alsınlar...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.