Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Global iş merkezi olmak için çeşitli regülasyonlara imza atan, Cristiano Ronaldo’yu transfer eden, “Ortadoğu’nun turizm cenneti” unvanını Dubai’nin elinden almak için Kızıldeniz hattında “turizm merkezleri” inşa etmeye başlayan Suudi Arabistan, medyada da söz sahibi olmak için Katar’ın El Cezire’sine karşı İngilizce yayın yapacak bir kanal kurma kararı aldı.
İngiliz Financial Times gazetesine göre, Kral Selman’a bağlı olan The Saudi Research and Media Group’a (SRMG) talimat çoktan verildi.
Dünya'dan Emre Ergül'ün haberine göre, hazırlıklar erken aşamada olsa da gazeteye konuşan konuya yakın isimler, “Fizibilite çalışmaları yapılması için uluslararası medya danışmanlık şirketleriyle çoktan masaya oturuldu” dedi.
“El Cezire, Katar’ın normalleşmesine yardımcı oldu"
1996’da kurulan El Cezire Televizyonu, yıllar içinde Katar’ın tüm dünyadaki tanınılırlığını artıran önemli bir medya kuruluşu oldu.
Suudilerin El Cezire’nin etkisini mercek altına tuttuğunu belirten bir kesim, “Para önemli değil, Riyad’ın amacı Suudilerin adını dünyaya duyurmak” derken; başka bir kesim de haber kanalının para kazanabilecek olması durumunda harekete geçeceğini öne sürdü. Haber kanallarının nadiren kâr ettiklerine dikkat çeken Uluslararası medya analisti Claire Enders de "Suudiler gibi patronların amacı bu değil” diyenlerden.
Suudi Krallığı’nın spor yayın haklarının satın alınması da dahil olmak üzere Katar’ın medya stratejisini yakından takip ettiğini belirten Enders, “Suudiler de fiilen aynı kuralları işletecek” dedi ve ekledi: “El Cezire, Katar’ın normalleşmesine yardımcı oldu. Suudi Arabistan, dünyadaki konumlarını meşrulaştırmak ve insanlara erişmelerine yardımcı olmak için benzer bir medya stratejisine yatırım yapmak için sınırsız kaynağa sahip. Bir haber kanalı, milyarlarca dolarlık daha geniş bir medya stratejisinin parçasıdır.” dedi.
İki türkçe yayını bulunuyor
SRMG’nin, aralarında AlSharq Al-Awsat gibi önde gelen Arap gazetelerinin de bulunduğu toplam 36 yayını var. 2017’de İngiliz The Independent gazetesinin yüzde 30 hissesini satın alan grubun iki Türkçe yayını bulunuyor.
SRMG’nin kuruluşu, grubun ilk şirketi olan El-Medine Basım ve Yayın Şirketi’nin kurulduğu 1963 yılına dayanıyor. Şirket 1972’de Saudi Printing and Packaging Company (SPPC) ismini aldı ki, SRMG, kendi resmi kuruluş tarihini de 1972 olarak gösteriyor. Şirket 1978’de Londra’da İngiltere ayağını kurarken; 1988’de Riyad’da limited şirket olarak tescil edildi. Mütevelli heyeti olan ilk Arap şirketi olan SRMG, 2006’da Suudi borsasında halka açıldı.
Suudi Arabistan'ın, Suriye'deki diplomatik misyon faaliyetleri başladı
Suudi Arabistan'dan Çin, Fransa ve Türkiye ile işbirliği ve ortaklık görüşmesi
Suudi Arabistan: Sudan'a 100 milyon dolar yardım yapılacak
Suudi Arabistan'da dört özel ekonomik bölge açıldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.