Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de süs bitkileri üretiminin Kovid-19 salgınının yaşandığı 2020'den sonra artışa geçtiğini, bu durumun hem sektör hem de ekonomi adına memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
2020'de yıllık olarak yüzde 3,5 azalan süs bitkileri üretiminin 2021'de yüzde 2,9 arttığına dikkati çeken Akcan, "Geçen yıl süs bitkileri üretimi bir önceki yıla göre yüzde 20,4 yükseldi. Söz konusu yüzde 20,4'lük artış süs bitkileri üretiminde rekor bir yükseliştir. İhracattaki artış ve üreticilerin özverili çalışmaları sayesinde sektör bir ivme kazandı. Bu artış, pandemi sonrası sektörün kendini hızla topladığının da göstergesidir." diye konuştu.
Geçen yıl süs bitkileri üretimi içinde kesme çiçeklerin yüzde 68,2, diğer süs bitkilerinin ise yüzde 31,8'lik bir paya sahip olduğuna işaret eden Akcan, söz konusu dönemde kesme çiçek üretiminin yüzde 31,9, dış mekan süs bitkileri üretiminin yüzde 3,6 arttığını, iç mekan süs bitkileri üretiminin ise yüzde 17,5 azaldığını dile getirdi. Akcan, kesme çiçekler içerisinde nergis, karanfil ve orkide üretimindeki artışların dikkat çekici olduğunu ifade etti.
"Üretim artışını son üç yıldaki ihracat artışını da tetikledi"
Akcan, Yeşil Mutabakat politikaları ve kuraklığa karşı duyarlılığın artmasının sektöre olan ilgiyi artırdığını belirterek, şunları kaydetti:
"Üretim artışını son üç yıldaki ihracat artışını da tetiklemiştir. Üretimde sadece miktar değil kalite de her geçen gün artmaktadır. Dünyada ve ülkemizde sürdürülebilirlik, yeşile dönüş, karbon emisyon oranları gibi konular daha uzun süre gündemde olacaktır. Tam da bu noktada süs bitkilerinin öneminin her geçen gün artacağını ve kaliteli üretimin önümüzdeki yıllarda daha artmasını beklediğimizi söylemek yanlış olmaz."
‘Süs hayvanı’ ibaresi yönetmelikten kaldırıldı
Süs bitkileri ihracatında hedef 500 milyon dolar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.