BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivSürücüsüz kamyonlara bir izin daha----

Sürücüsüz kamyonlara bir izin daha

Sürücüsüz kamyonlara bir izin daha
03 Eylül 2024 - 11:02 www.finansgundem.com

Motorlu Taşıtlar Dairesi (DMV), sürücüsüz araçların karayollarında çalıştırılmasıyla ilgili yönetmelik taslağını yayınladı.

Sürücüsüz kamyonlar için bir ABD eyaleti daha harekete geçti. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi Cuma günü otonom araçların otoyollarda işletilmesine ilişkin yönetmenliklere dair taslak metin yayınladı.

Reuters'ın haberine göre, taslak düzenlemeler, otonom sürüş teknolojisinin, bu teknolojiyi içeren çok sayıda kaza ve kaza vakası nedeniyle güvenlik düzenleyicileri tarafından yüksek düzeyde incelemeye tabi tutulduğu bir döneme denk geldi.

İlk etapta hem hafif hem de ağır hizmet tipi operasyonlar için güvenlik sürücüleri gerektirecek bir çerçeve planlandı.

Otonom kamyonlar, malları teslim etmek için önceden planlanmış rotalar boyunca büyük TIR'ları konuşlandırarak lojistikte kullanılıyor.

Yük taşıyan otonom kamyonları planlı ticari hatlarda güvenlik sürücüleriyle birlikte işletiyor ve daha çok Teksas'ta Dallas ile Houston arasında kullanıyor.

Taslak düzenlemelere gelen tepkiler karışık. Bazı sendikalar kuralları kınayarak, bunların işleri ve kamu güvenliğini tehdit ettiğini söylüyor. Teamsters sendikası konuyla ilgili "Düzenlemeler, otomasyon nedeniyle işlerini kaybetmekten korkan Kaliforniyalı işçilere bir hakarettir" açıklamasında bulunarak tepkisini gösterdi.

Canlı yayın sırasında kamyon çarptı; hayatını kaybettiCanlı yayın sırasında kamyon çarptı; hayatını kaybetti

 

TikTok ile canlı yayın yapan kamyoncuya cezaTikTok ile canlı yayın yapan kamyoncuya ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)