<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'ye insani yardım müzakereleri çıkmaza girdi----

Suriye'ye insani yardım müzakereleri çıkmaza girdi

Suriye'ye insani yardım müzakereleri çıkmaza girdi
18 Aralık 2019 - 11:12 www.finansingundemi.com

Son altı yıl içerisinde Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin onayladığı Türkiye, Irak ve Ürdün sınırlarındaki dört geçiş noktasını kullanarak Suriye'deki milyonlarca insana yardım götürüyorlardı.

Güvenlik Konseyi'ni oluşturan 15 ülke, insani yardım operasyonları için verdikleri yetkinin süresini uzatmak için bu hafta içinde karar almayı amaçlıyordu. Ancak Rusya, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in hayati olarak nitelediği yardımın ulaştırılabileceği geçişlerin noktalarının sayısını yarıya indirmek istiyor.

Belçika, Kuveyt ve Almanya hazırladıkları taslak kararda Türkiye'de var olan iki geçiş noktasına üçüncü bir tane daha eklenerek geçiş noktası sayısının beşe çıkarılması önerdi. Ancak Rusya insani yardımların girdiği sınır kapılarını sadece Türkiye'deki iki noktayla sınırlamak istiyor. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vassily Nebenzia, Belçika, Kuveyt ve Almanya'nın hazırladığı taslağı veto edip etmeyeceği sorusuna taslağın "kabuledilemez ve mantıksız" olduğunu söyledi ve "Eğer bizim teklif ettiğimiz taslak kabul edilmezse uzatılmasını önerdiğimiz işleyiş uzatılmayacak" diye
ekledi. 

Güvenlik konseyinde taslağın kabul edilmesi için en az dokuz oy alması ve Rusya, Çin, ABD, Fransa ya da İngiltere tarafından veto edilmemesi gerekiyor. Rusya ve Çin geçen yıl insani yardımların ulaştırılması tasarılarına karşı çekimser oy kullanmıştı. 

Rusya, şu ana kadar Suriye'de Beşar Esad'a karşı 2011 yılında başlayan ve iç savaşa dönüşen olaylar ile ilgili 13 taslağı reddetti. İslam Devleti Örgütü militanları da bu kaostan yararlanarak Suriye ve Irak'ta toprak ele geçirdiler. Belçika, Kuveyt ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu Güvenlik Konseyi'ne geçici seçilen on ülke dün yaptıkları ortak açıklama ile Rusya'nın karşı çıktığı taslak metni desteklediklerini açıkladılar. Ortak açıklamada, "Bu mekanizmanın yenilenmemesinin sonuçları felaket olur" dendi ve "Bu mekanizma sayesinde Suriye'de 4 milyon insana hayat kurtaran insani yardım ulaştırılıyor" diye eklendi.

Konseye 16 Aralık tarihinde gönderdiği raporda Guterres, üyelerini sınır ötesi yardım yetkilendirmesini uzatmaya çağırdı. Guterres raporda, "Bu yardım Suriye'de çok daha büyük çaplı bir insani krizin önüne geçti" dedi ve "Suriye Arap Cumhuriyeti içerisinden sağlanan insani yardımın artırılmasına yönelik çabaları memnuniyetle karşılıyorum ancak Birleşmiş Milletlerin bu alanlarda insanlara ulaşmak için (bu mekanizmadan) başka bir alternatifi bulunmuyor" diye ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.18 Aralık 2019 12:48

    ÜLKELERİN ÇOĞUNDA EVSİZ BARKSIZ DAYANAKSIZ METRUK EVLERDE OTURANLAR İŞSİZ İNSANLAR VAR DEVLETLER/HÜKÜMETLER ÖNCELİKLE KENDİ VATANDAŞLARININ SORUNLARINI ÇÖZMEKLE YÜKÜMLÜDÜRLER YAŞIM 65 EVİM KİRADAYIM ARABAM DA YOK VEKİL VEKİL EMEKLİ MAAŞININ YARISININ YARISINDAN AZ EMELİ MAAŞI İLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM BU OLACAKLAR ÖNCEDEN TAHMİN EDİLMELİYDİ ŞİMDİ ÇÖZÜMLER ZORLAŞTI