<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuriyeliler virüs mü getirdi----

Suriyeliler virüs mü getirdi

Suriyeliler virüs mü getirdi
24 Eylül 2013 - 14:01 www.finansingundemi.com

Türkiye'de kızamık olaylarında patlama yaşandı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, "Türkiye'de görülen kızamık vakalarının Suriye kaynaklı olduğu" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.
Kızamık vakası sayısında artış olduğunu belirten Torunoğlu, "Gereken önlemleri Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda alıyoruz. Vaka sayıları çok azaldı. Artış kontrol altına alınmış durumda" dedi.
Kızamık virüsünün Suriye değil, Avrupa kaynaklı olduğunu kaydeden Torunoğlu, "Bu laboratuvar bulgularıyla da kanıtlanmış durumda. Çünkü Avrupa'da büyük bir kızamık salgını yaşanıyor" diye konuştu.
Bununla birlikte Suriye'den Türkiye'ye gelen ailelerin çocuklarına da Türkiye'deki aşı takvimini uyguladıklarını bildiren Torunoğlu, "Kamplarda kalanların 5 yaş altındaki çocuklarını kızamık, çocuk felci, tetanoz ve difteriye karşı aşılıyoruz. Dışardakilerin aşılarını da aile hekimleri takip ediyor" şeklinde konuştu.
Aşı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Torunoğlu, “Hastalık daha çok henüz aşılanmayan 0 yaş grubundakiler ile aşılanmamış ya da eksik aşılanmış 20 yaş üstündekilerde görülüyor. Bu nedenle askerlerimizi de aşılıyoruz" şeklinde konuştu.
ŞARK ÇIBANI'NDA ARTIŞ
Şark çıbanı vakalarında artış olduğunu dile getiren Torunoğlu, şunları kaydetti:
"Suriye'de resmi rakamlara göre 50 bin resmi olmayan rakamlara göre ise 200 bin civarında Şark çıbanı vakası görülüyor. Bu nedenle Suriye kaynaklı vakalarda biraz artış oldu ancak endişe edilecek bir durum yok. Bu organları tutan bir Şark çıbanı türü değil sadece deride görülüyor. Bununla ilgili hem sivrisinek ilaçlaması yapıyoruz hem de ilaçla tedaviyi gecikmeden uyguluyoruz. Vakalar kontrolümüz altında. Hayati tehlike yaratan bir hastalık değil zaten."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)