Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Pakistan’ın eski devlet başkanı Pervez Müşerref, hakkındaki davalara ve Taliban’ın ölüm tehditlerine rağmen dört yıllık sürgününe son vererek bugün ani bir kararla ülkesine döndü. Müşerref’in yeniden siyasete atılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.
Dubai’de yaşayan Müşerref’in Karaçi'ye dönüşü, yıllardır siyasetin dışında kaldıktan sonra imajını yeniden oluşturmak amacıyla attığı adımların ilki.
Müşerref nüfuzunu yeniden kazanarak 11 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde aday olmayı planlıyor. Ancak bu durumun ülkede yeni bir kutuplaşmaya ve seçim sürecini daha da karıştırmaya yol açması da söz konusu.
DARBEYLE GELDİ İSTİFAYLA GİTTİ
Eski bir general olan Müşerref 1999 yılında bir askeri darbeyle iktidarı ele geçirmiş ve 2008 yılında siyasi müttefikleri seçimleri kaybettikten sonra yeni hükümetin kendisini azletmekle tehdit etmesi üzerine istifa etmişti. Müşerref bir yıl sonra da ülkesini terk etmişti.
Müşerref iktidardan düşürüldükten sonra geçen dört yılda Pakistan’ın sivil hükümeti ekonomik kriz, İslamcı gruplar, Washington’la insansız hava aracı operasyonları sürtüşmesi ve Usame bin Ladin operasyonu gibi birçok sorunla boğuşmak zorunda kaldı. Dolayısıyla Müşerref’in ülkeye dönüşünde bu meseleleri kendisi için bir siyasi sermaye olarak kullanması bekleniyor.
Öte yandan Müşerref 2007’de bir suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto’ya ölümünden önce yeterince güvenlik sağlamamak suçlamasıyla karşı karşıya. Müşerref hakkında Belucistanlı bir ayrılıkçı liderin ölümüyle ilgili de suçlamalar söz konusu.
GEÇİCİ BAŞBAKAN SEÇİLDİ
Bir tarafta bu gelişmeler yaşanırken diğer tarafta Pakistan Seçim Komisyonu'nun (EPC) iki gündür süren toplantısı sonucunda seçimden önce görevi sona eren Başbakan Raca Pervez Eşref'in yerine seçim hükümetinin başbakanlığına iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin (PPP) adayı emekli yargıç Mir Hazar Khan Khoso getirildi.
Khoso'nun ayrılıkçı akımların güçlü olduğu Belucistan kökenli olması dikkati çekiyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.