Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmaları tamamlandı” açıklanmasından sonra piyasa bu beklentiyi fiyatlamaya başladı. Açıklamaların ardından kısa bir süre önce Dilek Güngör köşesinde şöyle bir mesaj verdi: “Birkaç gündür sağdan soldan da "Tahvil olursa kimse 1 yıllığına parasını bağlamak istemez, bono olursa yatırımcıya cazip gelir" laflarını duyuyorum. Yatırımcılar elbette parasına daha kısa vadede değer kazandırmak isteyebilir ama madalyonun Hazine tarafı da etraflıca düşünülmeli...
Velhasıl, bu işte iyi hesap kitap yapılması gerekiyor. Bu yazıdan sonra ne sihaset ne de ekonomi yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Piyasalar bu sefer belirsizliği fiyatlamaya başladı.
Üç hafta içinde yüzde 10'a yakın değer yitirerek aralık ayındaki krizden bu yana ilk defa 16.50 lira seviyesine yaklaşan dolar haftayı 16.30 liradan tamamladı. Piyasalar için tek beklenti haline gelen ‘süper bono' ise bu hafta şapkadan çıkmadı. Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında enflasyondaki keskin yükseliş ve TL'de son dönemde artan değer kaybına rağmen para politikasında değişiklik yapmadı.
Uzmanlar yeni bir döviz kaynağı olmadan doların 16.50'yi aşma ihtimalinin arttığını belirtiyorlar. Bu kapsamda kısa vadeli yüksek getirili bir bono, enflasyona endeksli tahvil gibi adımlar gündeme getirilmişti. Ancak pazartesi günü beklenen olmadı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Yine de piyasalar, yaratacağı risklere rağmen 140 milyar dolara yakın bireysel döviz birikiminin kamuya kazandırılmasını amaçladığı tahmin edilen enflasyona endeksli Hazine tahvilinin ne zaman devreye alınacağını izlemeye devam ediyor. Çıkartılacak süper tahviller için enflasyon oranının üzerinde, yüzde 10 ekstra faiz verileceği öngörülüyor.
Savaş bonosu-Derviş bonosu-Süper bono
Yatırım fonları, banka bonoları ve mevduat stopaj oranlarında değişiklikler
Borsadaki ucuz hisselere neden talep gelmiyor?
Türkiye'nin en karlı şirketi: ÖSYM
TL mevduatına geçişe vergi muafiyeti
Saçma sapan akla zarar faizlerin yükselmesi gerekirken indirerek ülke tarihinin en büyük ekonomik krizi patladı yüzde ondört faiz enflansyon yüzde yüzelli akıl olmayan arap sacmalıklarıyla
"MB’nin yüzde 14’le bankalara verdiği parayı devlet diğer kapıdan bankalardan yüzde 27’yle geri alıyor. Faiz düşürerek faiz artıran ve faizcilere en parlak günlerini yaşatan bir anlayış karşımızda. Berbat faiz indirimiyle kurlar patladı. KKM hesaplarında 100 milyarlık yük oluştu. Sadece 441 milyar dolarlık dış borçların maliyeti 8 ayda 3.5 trilyon lira arttı. Batırıyorlar.
Boş uyduruk ekonominin bilimsel gerçekleriyle uzak yakın ilgisi olmayan palavralar tek çare aklın yolu faizlerin enflansyon üstü arttırılıp ekonomiye piyasalara ve TL ye güç kazandırmaktır gerisi cehalettir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.