<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSüper ay tutulması Türkiye'den de görülebilecek mi?----

Süper ay tutulması Türkiye'den de görülebilecek mi?

Süper ay tutulması Türkiye'den de görülebilecek mi?
10 Mart 2020 - 12:43 www.finansingundemi.com

Her 29.5 günde bir görülen dolunay, Dünya'ya en yakın mesafeye yaklaştığı zaman görüldüğünde "yerberi" denen doğa olayı gerçekleşir, yani günümüzdeki ismiyle "Süper Ay".

Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya'ya olan mesafesi değişen Ay, yerberi gerçekleştiğinde gezegenimize olan mesafesi 355 bin kilometreye iner. 2020 yılında "Süper Ay"ın ilki, 9 Şubat'ta gözlemlendi. Yılın diğer Süper Ay'ları ise 9 Mart, 8 Nisan ve 7 Mayıs tarihlerinde gözlemlenebilecek.

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken belli dönemlerde Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı ışığı kaybeder.

Türkiye'de şu tarihlerde Ay tutulmaları gözlemlenebilecek:

05-06 Haziran 2020 Parçalı Ay Tutulması: Türkiye'den gözlenebilecek 2020 yılının ikinci Ay tutulması Türkiye Saati ile 20.43 – 00.06 saatleri arasında gerçekleşecek. Tutulmanın en iyi gözlemleneceği an Türkiye saati ile (TSİ) 22.25'te gerçekleşecek.

21 Haziran 2020 Parçalı Güneş Tutulması: Türkiye bu tutulmanın merkez hattında olmadığı için Güneş’in az bir kısmı Ay tarafından örtülecek. Bu doğa olayı dünyada en iyi Afrika, Orta Doğu Hindistan, Çin ve Uzak Doğu ülkelerinden gözlemlenebilecek.

05 Temmuz 2020 Parçalı Ay Tutulması: Bu doğa olayı Türkiye'den görülemeyecek. Tutulma Afrika’nın büyük bölümü, Avrupa’nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu’ndan gözlenebilecek.

30 Kasım 2020 Parçalı Ay Tutulması: Bu doğa olayı Türkiye'den görülemeyecek. Tutulma Avrupa’nın kuzey batısı, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Asya, Atlantik Okyanusu’nun kuzeyi ve Pasifik Okyanusu’ndan görülebilecek.

14 Aralık 2020 Tam Güneş Tutulması: Bu doğa olayı Türkiye'den görülemeyecek. Güney Amerika, Antarktika, Pasifik Okyanusu, Atlantik Okyanusu’nun güneyi ve Afrika’nın güneydoğusundan görülebilecek. Tutulmanın tam olarak görülebileceği tek kara parçası ise Güney Amerika (Arjantin) olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)