<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSüleyman Aslan hangi nedenle atandı----

Süleyman Aslan hangi nedenle atandı

Süleyman Aslan hangi nedenle atandı
21 Nisan 2014 - 02:09 www.finansingundemi.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, eski Halkbank Genel Müdürü Aslan'ın yönetime girmesi için, "Bizde yönetimi sermayedar seçti" dedi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 17 Aralık sürecinde evinde 4.5 milyon dolar bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve şu an yargılanması devam eden eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın Ziraat’in yönetimine seçilmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre Aydın, “Her bankada yönetim kurulu üyeleri bankanın hissedarları tarafından belirleniyor. Bizim bankada da yönetim kurulu üyelerini sermayedar belirledi” dedi.



Süleyman Aslan’ın bankanın yönetimine girmesi, 150 yılı aşkın bir geçmişi bulunan Ziraat Bankası’nın kamuya ait olması nedeniyle finans çevrelerinde, ‘siyasi bir karar’ olarak nitelendirilmişti. 

SORUNLU KREDİ ORANI 'ORA'SIZ YÜZDE 1.5

İflasına karar verilen Ora Alışveriş Merkezi’ne Ziraat’in verdiği 270 milyon Euro’luk kredinin ödenmesiyle ilgili soruyu Hüseyin Aydın şöyle yanıtladı: “Konu şu anda Yargıtay’da. Henüz bir karar çıkmadı. Biz banka olarak Yargıtay aşamasını takip ediyoruz. İnşallah hem banka hem kredi kullananlar için pozitif bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Banka bunun çözülebilmesi hususunda ciddi diyaloglar yapıyor ama iş mahkeme aşamasında. Bunun dışında ne gerekiyorsa yapacağız.” 

Aydın, durumun bankanın sorunlu krediler konusundaki genel tablosuna ilişkin ise şunları söyledi: “Sektörün sorunlu krediler oranı yüzde 2.8. Genel olarak sektörün kredi kalitesinde bozulma görmüyoruz. Ziraat’in sorunlu kredilerinin içinde riski Ziraat Bankası’na ait olmayan kredileri düştüğümüzde, sorunlu krediler oranı yüzde 1.9. Dahil olursa yüzde 2.1. Ora’ya verilen krediyi çıkardığımızda sorunlu kredi oranımız yüzde 1.5’tir.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)