Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Üçlü mekanizmadan yapılan açıklamada, "İki hafta önce, üçlü mekanizma, askeri liderlikten, Sudan Avukatları Sendikası Yürütme Komitesi tarafından hazırlanan taslak anayasa belgesine ilişkin yorumlarını ve değişiklik önerilerini aldı. Bu değişiklikler, ordu ile Özgürlük ve Değişim Güçleri (ÖDG) Merkez Konseyi arasında varılan temel mutabakatları yansıtıyor." ifadeleri kullanıldı.
Yeni görüşmelere başlandı
Üçlü mekanizmanın açıklamasında, "Askeri ve sivil güçler, bizden bu taslağa dayalı olarak yeni bir siyasi süreci kolaylaştırmaya başlamamızı istediler. 25 Ekim 2021'de başlayan ve halen devam eden siyasi krize bir çözüm bulmak için sivil paydaşlarla bir dizi yeni görüşmeler başlattık." değerlendirmesinde bulunuldu.
Ülkedeki siyasi krizi sona erdirmek için siyasi bir anlaşmaya varmakla beraber yeni bir geçiş döneminin başlatılacağı belirtilen açıklamada, tüm taraflardan varılan anlaşmanın hükümlerine ve ruhuna tam olarak uyması ve onu korumak, uygulamak için birlikte çalışması istendi.
Açıklamada, askeri bileşenin, sivillerle imzalanan anlaşmanın tam olarak benimsenmesi ile desteklenmesinde birlik olması ve ordunun siyasi işlere müdahale etmeme taahhüdünü yerine getirmesi gerektiği kaydedilirken, sivil gruplara da askerin geçiş dönemine ilişkin talep ettiği makul ve geçişin istikrarına elverişli olacak şartları reddetmeme çağrısı yapıldı.
Avukatlar Sendikasının "geçiş anayasası taslağı"
Sudan Avukatları Sendikası, 10 Eylül'de, "Devletin şekli, anayasa ve hukuk üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler, federal yönetim sistemi, geçiş döneminin kurumlarını ve görevleri"ni içeren "2022 geçiş anayasası taslağı"nı yayınlamıştı.
BM, AfB ve IGAD'dan oluşan üçlü mekanizma ile ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan dörtlü mekanizma, asker ile siviller arasındaki çözümde bu taslağı esas alıyor.
Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalu Hımidti'nin de desteklediği anayasa taslağı, eski iktidar koalisyonu Özgürlük ve Değişim Güçleri (ÖDG)-Merkezi Konseyi tarafından desteklenirken, sahadaki diğer güçler onun dış güçler tarafından tasarladığını ileri sürerek reddediyor.
Ülkede bir yıldır istikrar sağlanamadı
Sudan ordusu, güvenlik ve beka tehdidi gerekçesiyle 25 Ekim 2021'de sivil yönetime el koymuş, olağanüstü hal ilan ederek başbakan dahil onlarca siyasiyi gözaltına almıştı.
Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, 4 Temmuz'da, sivil güçlerin sivil bir hükümet üzerinde anlaşmaya varabilmesi için askerin, üçlü mekanizma himayesinde yürütülen siyasi müzakerelerden çekildiğini duyurmuştu.
'AESA' radarı, Akıncı TİHA, F-16 ve Milli Muharip Uçağa entegre olacak
Sudan'da UNITAMS önünde protesto
BM'den Sudan için yeni siyasi anlaşma çağrısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.