Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit'in beşinci kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu, canlı yayında Suada'dan hak iddia ettiklerini açıkladı. Osmanoğlu, konuyu İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacağını belirtirken, bu sözler sosyal medyada tepki uyandırdı.
Son zamanlarda ekranlarda epey tartışılacak sözler sarf eden Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu, Suada’da (Galatasaray Adası) hak iddia ediyor.
Suada’nın tapusunun II. Abdülhamit’in üzerinde olduğunu söyleyen Osmanoğlu, birçok yer gibi buralarda da haklarının olduğunu ve veraset davasından sonuç alamamaları halinde İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini söyledi.
32 MİRASÇI VAR
II. Abdülhamit’in geride bıraktığı varlıklara talip olan 32 mirasçının olduğu biliniyor. Suada’nın yanı sıra İstanbul’un çeşitli yerlerindeki mülkler, konaklar, kasırlar ve arsalar mahkeme yoluyla mirasçılar tarafından alınmak isteniyor.
SUADA MAHKEME YOLUYLA ALINABİLİR Mİ?
Hukukçular, mülkün Abdülhamit’e ait olduğu kanıtlanırsa mülkiyet hakkının alınabileceğini söylüyorlar. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 1 No’lu Protokolün’de, mülkiyet hakkının kutsal olduğu ve ancak kamu yarary varsa alınabileceği belirtiliyor.
İşte tapusu II. Abdülhamit üzerine olduğu iddia edilen yerler:
– Dolmabahçe'de 39 bin 667 arşın miktarında bostan
– Eyüp'te 18 dönümlük eski Bahariye Kışlası arsası
– Bakırköy'de mera ve halen 10 parçada 78 bin 469 arşın miktarında arazi
– Teşvikiye'de Harbiye şimalinde 1000 arşın arsa
– Beşiktaş'ta Serencebey Yokuşu'nda evvelce açılan saray yolu üzerinde 2 bin 837 arşın bağ yeri ve arsa
– Arnavutköyü'nde Akıntı Burnu'nda gazino ve müştemilatı
– Ortaköy'de Ali Saip Paşa Yalısı ve müştemilatı
– Kuruçeşme önünde 12 bin arşın miktarındaki ada (Bugün Galatasaray Adası)
– Paşabahçe'de İncirli Köyü'nde 45 bin 500 arşın miktarındaki müştemilatıyla ispermeçet-şişe fabrikası
– Fenerbahçe'de tarla, çayır ve kahvehane
– İzmit civarında 3 bin 500 arşın miktarında bahçe
– Hereke Fabrikası ve civarındaki arazi
– Yalova'da 2 bin 500 dönüm orman
– Mihalıççık Akköprü Köyü'nde 280 bin dönümlük Paris Bey arazisi
– Ortaköy'de Dalyan mahalli
– Bakırköy'de Veliefendi Çayırı'nda küçük bostan, kahvehane ve havuz
– Beşiktaş'ta Ihlamur Caddesi'nde 3 bin arşın miktarında arsa
– Nişantaşı'nda Ahmet Celâlettin Paşa Konağı
buraların birçogundan kamu faydalanamıyor haksahibinin hakkının verilmesilazım bu hanımefendinin vede ailesinin hakkıdır
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.