Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) Başkanı Müjdat Sezer, sektörün 2022'yi 4 milyar doların üzerinde bir ihracat ile kapatmasını beklediklerini bildirdi.
İSHİB'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sezer, kasım sonu itibarıyla son 12 aylık ihracatlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 4 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.
Sezer, "Sektörümüzün bu veriler ışığında 2022 yılını 4 milyar doların üzerinde bir ihracat ile kapatmasını bekliyoruz. Yine 2023 yılı sektör ihracatımızın 4,3 milyar dolar olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği olarak, kasım ayı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 44 artarak 854 milyon dolardan 1 milyar 232 milyon dolara yükselmiştir. Sektör olarak en fazla ihracat yapılan pazarlar sırasıyla Irak, Rusya, BAE, İtalya, Birleşik Krallık'tır." ifadelerini kullandı.
Sektör olarak 2023 beklentilerinin Çin'e kanatlı ürünleri için sadece bir firma ile sınırlı olarak açılan ihracatın tüm firmalar için açılması ve bu sürecin tamamlanabilmesi olduğunu aktaran Sezer, şunları kaydetti:
"Ayrıca, kanatlı sektörü için en önemli hedef pazarımız; lojistik açısından son derece avantajlı, ihracatımıza istikrar sağlayacak, sektör ithalatı yüksek AB'dir. Sektörümüzün en önemli hedefi kanatlı ürünleri ihracatının AB'ye açılmasıdır. Bu beklentilerimiz ve hedeflerimiz gerçekleştiği takdirde su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü ihracatı bırakın 4,3 milyar doları, rahatlıkla 5 milyar doların üzerine çıkabilecektir.
Özellikle kanatlı, balık ve süt ürünleri sektörlerimizin; gerek kapasite ve kalite gerekse rekabet gücü açısından yüksek imkanları olmasının iç piyasada enflasyon ve temin sıkıntıları yaratmadan ihracatını arttırabileceği bilinmelidir. Ayrıca, ihracatın arttırılması ile ekonomimize sağlayacağımız büyük desteğe ilaveten iç-dış piyasa dengelerinin daha rahat kurulabileceği ve böylelikle daha dengeli piyasaların oluşması sağlanabilecektir."
Su ürünleri ihracatının yıl sonunda 500 bin tona çıkması bekleniyor
Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracatı 78 milyon dolar
Su ürünleri ihracatının 1,5 milyar doları aşması bekleniyor
Hayvansal gıda ihracatı 3 milyar doları aştı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.