Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin su ürünleri ihracatı, bu yılki avlanma sezonunun genel olarak kötü gitmesine rağmen yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 233 milyon dolara ulaştı.
AA muhabirinin Ege İhracatçı Birlikleri verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin su ürünlerindeki ihracatı, 2017 yılının ilk 3 ayında 197 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Son zamanlarda Türkiye'nin su ürünleri alanındaki rakip ülkelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve üretim rakamlarının artmasıyla ihracat da buna paralel olarak yükseldi.
Türkiye, denizlerdeki avlanma sezonunun genel olarak kötü gitmesine rağmen deniz, kültür ve tatlı su balıklarını 70 ülkeye satarak 2018'in ilk 3 ayında 233 milyon dolar elde etti.
İhracatta ilk sırayı 41 milyon dolarla Hollandaalırken bu ülkeyi 26 milyon dolarla İtalya, 24 milyon dolarla Japonya izledi.
Dünyanın 5 kıtasında sofralarda yer bulan Türk balığında en çok tercih edilen tür ise levrek ve çipura oldu.
20 ülkeden 70 ülkeye
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda hava kargoyla yapılan balık ihracatında artış yaşandığını, yaklaşık 40 ülkeye hava kargoyla balık gönderdiklerini belirtti.
"Yaklaşık 10 yıl önce 20 ülkeye su ürünleri ihracatı yaparken şu anda bu 70 ülkeye yükseldi." diyen Kızıltan, Türkiye'nin gerek çiftliklerde gerekse denizlerinde tutulan balığın Avrupa'nın bütün lüks restoranlarında ve market raflarında yer aldığına değindi.
Kızıltan, "Su ürünleri üretimindeki artışa bağlı olarak yukarı doğru bir tırmanış söz konusu. Bu yıl ki hedefimiz olan milyar doları mayıs ayı itibariyle yakalayacağımızı düşünüyoruz." dedi.
İhracatın artması için fuar ve tanıtımların çok önemli olduğunu vurgulayan Kızıltan, dünya genelinde su ürünleri alanında bütün büyük fuarlara katıldıklarını sözlerine ekledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.