BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSteve Ballmer, Bill Gates’ten daha zengin olmayı nasıl başardı?----

Steve Ballmer, Bill Gates’ten daha zengin olmayı nasıl başardı?

Steve Ballmer, Bill Gates’ten daha zengin olmayı nasıl başardı?
03 Temmuz 2024 - 16:28 www.finansgundem.com

Bill Gates’in eski asistanı ve Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer’ın zenginlik sırrı, yatırıma dair bilinen doğruları yıkacak cinsten.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bill Gates’in bir dönem asistanlığını yapan Steve Ballmer, Bill Gates’ten daha zengin olmayı pek de tavsiye edilmeyen bir yatırım felsefesiyle başardı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Steve Ballmer, varlıklarını çeşitlendirmeyi reddetme yönündeki geleneksel stratejisi sayesinde artık Bill Gates'ten daha zengin.

Çeşitlendirme kaybedenler içindir

Sherwood’dan Jack Raines’in haberine göre, Steve Ballmer herhalde şu yatırım tavsiyesinin sahibi olsa kimse şaşırmaz: “Çeşitlendirme kaybedenler içindir.”

Ağustos 2014'te Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in serveti yaklaşık 78 milyar dolardı. O esnada Microsoft'un eski CEO'su olan ve yerini Satya Nadella'ya bırakmak üzere olan Steve Ballmer'ın serveti ise 20 milyar dolardı.

Temmuz 2024'te Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in serveti 157 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde, Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer'ın serveti 157 milyar doların biraz üzerinde olup, net servet açısından şirketin kurucusunu geride bıraktı.

Nasıl oldu?

Peki bu nasıl oldu? Gates, servetini birkaç farklı yatırımla çeşitlendirip milyarlarca dolar hayırseverlik bağışı yapma sözü verirken Ballmer, Microsoft hisselerini almaya devam etti.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi dünyanın en zengin isimlerinin portföylerini takip ediyor ve CEO olarak görevinden ayrıldıktan 10 yıl sonra Ballmer'ın 157 milyar dolarının yüzde 90'ından fazlası hâlâ Microsoft hisselerine yatırılmış durumda gözüküyor. Geri kalanı ise birkaç milyar nakit paranın yanı sıra Los Angeles Clippers ve takımın hisselerinden oluşuyor.

Bunu, Gates'in özel yatırım şirketi Cascade Investment'taki 75 milyar dolarlık hisseyi ve Microsoft'taki 30 milyar dolarlık hisseyi içeren daha çeşitlendirilmiş portföyüyle karşılaştırınca Ballmer’ın bir yatırımcı olarak daha doğru bir felsefeye sahip olduğu görülüyor.

Yerini alan kişiye yatırım yaptı

Ballmer'ın Microsoft'un hisseleri ve profesyonel basketbol takımı dışında herhangi bir şeye yatırım yapmayı reddetmesi gerçekten dikkate değer. Ballmer, Bill Gates'in bağış kampanyası ‘Giving Pledge’i bile imzalamadı.

Çoğu kişi, risk yönetimi açısından bakıldığında, Ballmer’ın 20 milyar dolar tutarındaki yatırımlarını çeşitlendirmesini bekler, özellikle de CEO olarak yeni değiştirilmiş olduğunda. Ancak Ballmer, yerini alacak kişiye her şeyini vermiş gözüküyor ve bunun ödülü olarak da 137 milyar dolar kazanmayı başarıyor. Buradaki çıkarım noktasında herhalde herkes hemfikir olacaktır: “Eğer biri sizin CEO'luk işinizi üstlenecek kadar iyiyse, o kişi yatırım yapılacak kadar da iyidir.”

Asistanı Bill Gates'in servetine ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)