Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Stellantis, İtalya'nın Torino kentindeki Mirafiori kompleksinde bulunan, 40 milyon euro değerindeki ileri teknolojiye sahip Batarya Teknolojisi Merkezi'ni hizmete açtı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Stellantis, elektrikliye geçiş sürecini yönetmek ve aynı zamanda da Dare Forward 2030 stratejik planının "iddialı" taahhütlerini karşılamak üzere dünya genelindeki mühendislik ve üretim tesislerini dönüştürüyor.
Gelecekte Stellantis markalı ürünler için Elektrikli Araç (EV) batarya paketlerinin şirket içinde test edilmesine ve geliştirilmesine olanak tanıyacak 8 bin metrekare alana kurulu merkez, 32 iklim test hücresiyle İtalya'nın en büyük, Avrupa'nın da en büyük batarya teknolojisi merkezlerinden biri konumuna geliyor.
Mirafiori Batarya Teknolojisi Merkezi'nin açılışı aynı zamanda, Stellantis'in İtalya'ya ve buradaki iş gücüne olan bağlılığını da güçlendiriyor.
Mirafiori Batarya Teknolojisi Merkezi'nde, büyük bölümü Stellantis'ten olmak üzere 100'den fazla çalışan bulunuyor. Buradaki çalışanlar, iklim stres testleri ve batarya kullanım ömrü dayanıklılık testleri gerçekleştirecek.
Batarya yönetim sistemi (BMS) yazılım geliştirme ve kalibrasyon yaparak, analiz ve kıyaslama için batarya paketlerinin ve hücrelerin sökülmesini gerçekleştirerek denetleyecek.
Sonraki durak Kanada olacak
Stellantis ayrıca 6 giga-fabrikayı içerecek, küresel batarya geliştirme ve üretim ağının bir parçası olarak, Kuzey Amerika için Windsor-Ontario-Kanada'da da bir Batarya Teknolojisi Merkezi inşa ediyor.
Elektrikli araç batarya paketlerine yönelik, tasarımdan geliştirmeye, testten üretime kadar önemli kilometre taşlarının dikey entegrasyonu, Stellantis'in müşteri odaklı, yüksek performanslı, sınıfının iyi Bataryalı Elektrikli Araçlarını (BEV) üretme stratejisinin temelini oluşturuyor.
Daha önce EV Günü 2021 sunumunda ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, Stellantis'in batarya planı, rekabetçi maliyetlerle, batarya hücre ve modüllerinin gövde ve paket montajında tasarım verimliliği ile tüm müşterilere hizmet edecek ikili kimya stratejisini içeriyor.
Üç aşamalı olarak 8 bin metrekarelik alana kurulan Mirafiori Batarya Teknolojisi Merkezi, 32 adet iklim test odasına sahip. Bunların 24 adedi batarya paketlerini test etmek üzere içine girilen odalardan, 8 adedi ise hücreleri test eden odacıklardan oluşuyor.
Gelecekteki büyüme için tasarlanan teknoloji merkezinin güç sistemi, test hücresi başına 1,2 kilovolta (kV) ve 2,2 megawatta (MW) kadar gücü yönetebiliyor.
8 hücre odası da eş zamanlı olarak 96 hücreyi test etme kapasitesine sahip. Teknoloji merkezinin bu kısmı, temel olarak, yenilikçi batarya kimyasının ve gelecekteki gelişmeler için hücre davranışlarının karakter analizine ayrılacak.
Dare Forward 2030 stratejik planının bir parçası olarak Stellantis, 2030'a kadar Avrupa'da tamamı BEV binek otomobil satış karmasına ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yarı yarıya binek otomobil ve hafif ticari araç BEV satış karmasına ulaşmayı planlıyor.
Şirket bu satış hedeflerine ulaşırken projeyi, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki yaklaşık 400 GWsa batarya kapasiteli 6 adet batarya üretim tesisi destekleyecek. Stellantis, 2038 yılına kadar tüm kapsamlar dahil olmak üzere, net sıfır karbon emisyonlu bir şirket olma yolunda ilerliyor.
"Müşterilerimize akıllı ve sürdürülebilir çözümler sunuyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer ver verilen Stellantis Baş Mühendislik ve Teknoloji Sorumlusu Ned Curic, müşterilerine akıllı ve sürdürülebilir çözümler sunuyor olmanın kendilerine mobiliteyi yeniden tanımlamak için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Mirafiori'deki yeni Batarya Teknolojisi Merkezi'miz, sınıfının en iyi ürünleri tasarlamak, test etmek, doğrulamak ve üretmek için ihtiyaç duyduğumuz ekipman ve yetenekli insanları bir araya getiriyor. Bu ürünler, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ve dünya genelinde müşterilerimize sınıfının en iyi elektrikli araçlarını sunmayı hızlandıracak."
Stellantis'in 6 aylık geliri 98,4 milyar euro seviyesine ulaştı
Stellantis CEO'sunun maaşı ülkede kriz çıkardı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.