BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkStandard Chartered’da 48 bin personel resmen hibrit çalışıyor----

Standard Chartered’da 48 bin personel resmen hibrit çalışıyor

Standard Chartered’da 48 bin personel resmen hibrit çalışıyor
26 Mayıs 2022 - 18:02 www.finansgundem.com

Standart Chartered İK Başkanı bankanın 48 bine yakın çalışanın hibrit düzenle hizmet verdiğini açıkladı. Personelin en çok tercih ettiği hibrit çalışma seçeneğinde personel haftanın 3 gününü evden çalışarak geçiriyor

FINANSGUNDEM.COM- DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bankası Standard Chartered pandemi sonrası çalışma uygulamalarını elden geçirdi. Financial News’in haberine göre bunu sonucunda 48 bine yakın personel resmi olarak hibrit düzende çalışıyor.

Standard Chartered Kovid-19’un ilk dalgası nedeniyle Kasım 2020’de yüz binlerce bankacıyı ofislerden uzaklaştırmasının ardından resmi bir esnek çalışma programı açıklayan ilk büyük banka oldu.

İngiltere bankasının Küresel İnsan Kaynakları Başkanı Tanuj Kapilashrami İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Financial News’teki açıklamasında programın resmi olarak başlatılmasından yaklaşık bir yıl sonra bankanın yaklaşık 88 bin kişilik iş gücünün %68’ine hibrit çalışma teklif edildiğini açıkladı. Bu çalışanların %80’i olan yaklaşık 48 bin kişilik personelse hibrit düzende çalışıyor.

İK başkanı çalışanlar arasında en çok tercih edilen seçeneğin haftada üç gün evden çalışma olduğunu söyledi. Ancak bankanın Batı lokasyonlarında veya ön büro pozisyonlarında çalışan personelse haftanın üç gününü ofiste geçirmeyi tercih ediyor.

Kapilashrami açıklamasında, “Sektördeki bazı isimlerin hibrit çalışmanın önünde sonunda ortadan kalkacak bir patlama olduğunu düşündüğünü biliyorum, ancak bizim için bu doğru bakış açısı değil. İşe alım yaparken, sorduğumuz sorulardan biri, adayların neden Standard Chartered'ı cazip gördüğüdür. Esneklik, işe alım tekliflerimizde rekabet konusunda farklılaşan temel bir yönümüz olarak ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pandeminin başlaması üzerinden iki yıl geçmesine rağmen birçok yatırım bankası hala çalışanlarının ofiste olması gerekip gerekmediğini anlamaya çalışıyor. İşletmelerin geleceği iki yıl sonra ilk defa yüz yüze gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda da önemli bir tartışma konusu oldu.

Credit Suisse CEO'su Thomas Gottstein, Davos'ta Bloomberg International'a verdiği demeçte, bankanın ofisteki çalışan sayısını asla eskisi gibi %80 ila %90 oranında geri döndüremeyeceğini ve personelin geri dönüşe karşı çıktığını söyledi. Goldman'da ise çalışanların yaklaşık %70'i ofise geri döndü. Bankanın uluslararası birimi CEO'su Richard Gnodde konuyla ilgili açıklamasında bu sayının artmakta olduğunu söyledi.

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon ve Goldman patronu David Solomon da dahil olmak üzere üst düzey bankacılar, daha önce kurum kültürünü, işbirliğini ve bankaların çıraklık modelini koruma ihtiyacını gerekçe göstererek personeli ofise geri getirme ihtiyacını vurgulamışlardı.

Kapilashrami ofiste geçirilen zamanın önemli olduğunu kabul etse de hibrit çalışmayı sürdürmenin Standard Chartered'ın bankacıları için en etkili yol olduğunun altını çizdi.

Kapilashrami, “Ofiste %100 çalışan kişilerin, genellikle işlerinin doğası gereği bu şekilde çalıştığını, %100 evde çalışanlarda ise üretkenliklerinin yüksek olmasına karşın refahlarının nispeten düşük olduğunu gördük. Optimum verimlilik seviyeleri ile refah arasındaki en iyi denge, hibrit çalışan çalışanlarımız arasındaydı" ifadelerine yer verdi.

Evden çalışan, ofise dönmek istemiyor

 

Hibrit çalışma kalıcı hale geliyor

 

KPMG hibrit çalışmadan vazgeçiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)