BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSPK AVİVASA'YA PARA CEZASI KESTİ ----

SPK AVİVASA'YA PARA CEZASI KESTİ

SPK AVİVASA'YA PARA CEZASI KESTİ
18 Nisan 2009 - 05:27 www.finansgundem.com

SPK, hisse senedi işlemklerine ilişkin gözetim çalışmalarını eksik yaptığı ve komisyon iadelerinin yetersiz olması gerekçesiyle Avivasa'ya ceza kesti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Avivasa Emekliliğe, hisse senedi işlemlerine ilişkin gözetim çalışmalarının eksik yapılması ve komisyon iadelerinin yetersiz olması gerekçesiyle 20 bin 980 lira idari para cezası verdi. SPK'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, AK Emeklilik AŞ'nin (AK Emeklilik, Şirket) kurucusu olduğu emeklilik yatırım fonlarının işlemlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda şirket tarafından 2006 yılı içerisinde aynı gün içinde aynı fiyat ve miktarlı hisse senedi işlemlerine ilişkin gözetim çalışmasının eksik yapılmış olması ve söz konusu işlemlere ilişkin yapılan komisyon iadelerinin yetersiz olması nedeniyle, Avivasa Emekliliğe 2006 yılının en düşük idari para cezası olan 10 bin 980 lira tutarında ceza kesti. Kurul, Legg Mason Global Funds FCP (luxemburg) şemsiyesi altında yer alan Legg Mason Europe (ex UK) Equity Fund, Legg Mason Managed Solutions Sicav şemsiyesi altında yer alan Legg Mason Select Balanced Portfolio (USD) ve Legg Mason Sellect Growth Portfolio (USD) alt fonlarının kurul kaydında olmayan ve satışı yapılamayan fonlarla birleştirilmesi sonucu infisah edecekleri göz önüne alınarak Legg Mason Europe (ex UK) Equity Fund, Legg Mason Select Balanced Portfolio (USD) ve Legg Mason Select Growth Portfolio (USD) alt fonlarının bu aşamada yeni pay satışının durdurulmasına karar verdi. SPK, temsilci kuruluş Citibank A.Ş tarafındran birleşme işleminin hukuki olarak tamamlanma tarihine kadar yatırımcılardan gelecek fon katılma payı iade talebi talimatlarının karşılanmasını sağlamak üzere gerekli işlemlerin tesis edilmesi gerektiğinin ve mevcut fon yatırımcılarına ilişkin olarak Citibank A.Ş'nin yükümlülüklerinin devam ettiğinin Citibank A.Ş'ye bildirilmesini de kararlaştırdı. Kurul ayrıca Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş (Meges şirket) hisse senedinde 12 Eylül 2005-15 Ekim 2005 ve 15 Şubat 2006 döneminde meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin SPK kanunun ilgili maddesinde tanımlanan manipülasyon suçu kapsamında incelenmesi sırasında saptanan, çeşitli hesaplardan Reşat Urgancı tarafından gerçekleştirilen işlemlerde özel durum açıklamasında bulunulmaması tespitine ilişkin olarak incelemeler yaptığı kaydedildi. Kurul, iki kez özel durum açıklamasında bulunma yükümlülüğünü yerine getirmeyen Urgancı hakkında her bir aykırılık için 2005 ile 2006 yıllarında öngörülen en düşük idari para cezası olan 20 bin 980 lira tutarında idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)