Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) gelişmekte olan ekonomilerin borçluluk seviyesinin bu yıl istikrarını koruyacağını bildirdi.
Kuruluşun gelişen ekonomilerin borçlanma görünümüne ilişkin raporunda, “20 gelişmekte olan ekonominin, bu yıl için ticari kaynaklardan toplam borçlanma miktarının yıllık bazda 23 milyar dolar artarak 1,07 trilyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Bu seviye, bu ekonomilerin 2017 yılındaki toplam Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın yüzde 4,3’ünü oluşturacak.” ifadelerine yer verildi.
S&P’nin raporunda Arjantin, Brezilya, Çin, Kolombiya, Mısır, Macaristan, Hindistan, Endonezya, Malezya, Meksika, Pakistan, Filipinler, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayland, Türkiye ve Venezuela’nın borçlanma görünümlerine ilişkin öngörülere yer verildi.
Gelişen ekonomiler içerisinde en yüksek borçluluk seviyesine sahip olan ülkelerin sırasıyla Çin, Brezilya ve Hindistan olduğu belirtilirken, gelişen ekonomilerde toplam ticari borç seviyesinin yaklaşık 648 milyar dolar artarak 2017 yılının sonunda 7 milyar dolara ulaşmasının beklendiği kaydedildi.
Raporda 20 gelişen piyasa ekonomisinin bu yıl içerisinde çeşitli ticari kanallardan toplam borçlanma ihtiyacının yaklaşık 1,07 trilyon dolar seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği, bu borçlanmanın 560 milyar dolarla yüzde 52’sini uzun vadeli borçların yeniden finasmanının oluşturacağı kaydedildi.
S&P’nin raporunda Çin’in toplam ticari uzun vadeli borçlanmasının 2017 yılında 371,4 milyar dolar, Brezilya’nın 191 milyar dolar, Hindistan’ın 112,1 milyar dolar seviyesine ulaşmasının beklendiği belirtildi.
Türkiye’nin ise toplam ticari uzun vadeli borçlanmasının 2017 yılında 35,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.
Raporda gelişen ekonomilerde bu yıl borçlanma ihtiyacındaki artışın büyük oranla kurlardaki hareketten kaynaklanmasının beklendiğine işaret edilirken, ABD dolarının 2016 yılına kıyasla bu yıl daha güçlü olabileceği belirtildi.
acaba bu adamlar utaniyorlarmi notumuzu indirdiler piyasalarimiz sahlandi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.