Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Garanti Bankası'nın not görünümünün "durağan"dan "negatif"e indirildiği bildirildi.
Açıklamada, ayrıca, leasing kuruluşu Garanti Finansal Kiralama'nın da not görünümünün "durağan"dan "negatif"e indirildiği belirtildi.
S&P, söz konusu kurumların kredi notlarının ise "BB" seviyesinde korunduğu bilgisini vardi.
Açıklamada, S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü geçen cuma indirdiğine işaret edilirken, "Türk bankalarının finansal profilleri ve performansları ülkenin kredi değerliliğiyle yüksek oranda ilişkili olmaya devam edecektir." ifadesine yer verildi.
S&P, geçen cuma günü, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu da "BB+" seviyesinde teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirmişti.
Küresel ekonomilerin ülke dışından fon ihtiyaçlarını karşılamalarında ve ülkelerarası yatırım ilişkilerinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının vermiş olduğu notlar karar organları için oldukça önemlidir. Ülkeleri ekonomik, politik ve sosyal yapı risklerine göre izleyen ve değerlendiren uluslararası kredi kuruluşlarının vermiş olduğu bu notlar borçlanma maliyetlerine yansımaktadır. Bir ülkenin kredi notunun düşmesi maliyetleri artırırken notun yükselmesi maliyetleri azaltmaktadır. Dolayısıyla uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz görüş ve yorumlarının ekonomi üzerinde önemli bir etkisi vardır.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına neden ihtiyaç duyulur? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ülkelerin küresel alandaki güven mekanizmalarıdır. Yabancı bir ülkede yatırım yapmak isteyen ülkeler bu kuruluşların vermiş olduğu kredi notları doğrultusunda yatırım kararı almaktadırlar. Buna karşılık ülkelerine yabancı sermaye çekmek isteyenler uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ile derecelendirme anlaşması yapmaktadırlar.
Türkiye’nin kredi derecelendirme yetkisi vermiş olduğu uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları; Moody’s Investors Service, Fitch Investors Service ve 2013 yılından itibaren Türkiye’nin anlaşma yapmadığı Standart and Poor’s Corporatian uluslararası kredi derecelendirme sektöründe başta gelen ilk üç kuruluştur. Sektörde pazar payının büyük bir kısmını elinde bulunduran Moody’s, Fitch ve Standart and Poor’s Türkiye dâhil 100’ün üzerinde ülke için derecelendirme izlemelerinde bulunmakta ve izlemiş olduğu ülkelere kredi notu vermektedir.
Borsa ne zaman yukarı yapsa,bunlar hemen sahnede.
Bu da sabahın ironik dramı...
sapıttı namussuzlar ne yapsalar olmuyor işte bizde bu aile bağı varken batıramazsınız bizi...
Garanti Bankası 4. çeyrekte 1.2 milyar kar açıkladı
hsbc bankasi ne olcak
ne oldu kar açıklamasına park doğru diyorsunz
çok ta taktık..
Bu s&p ye bi saldıracak şimdi bu not mot değil bu başka bi kavga
S&P denen sefil kurum. biz ulkemize ve kurumlarina yatirim yapmaya devam edecegiz.
Kendiniz çalıp kendiniz oynayın.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.