Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin EMEA Kıdemli Direktör ve Analisti Frank Gill, Türkiye'nin kredi notunun hali hazırda bir indirim tehlikesi ile karşı karşıya olmadığını, bununla birlikte liranın daha fazla değer kaybetmesinin Türk şirketleri ve bankaları için "çok, çok kötü" bir haber olacağını bildirdi.
S&P'nin canlı interaktif Web yayınında Türkiye'nin ve Türk bankacılık sektörünün durumuna ilişkin değerlendirmede buluna Frank Gill, "Şu anda Türkiye için en büyük soru işareti ülke içinde liraya olan zayıf güvenin nasıl tesis edileceğine dair belirsizlik. Şartlar değişmez ise Türk özel sektörü borç çevirmenin üstesinden gelebilecek gibi görünüyor. Lirada zayıflamanın devam etmesi Türk şirketleri ve buna bağlı olarak bankaları için çok, çok kötü haber olur" diye konuştu.
Türkiye'nin kredi notunun hali hazırda tehlikede olmadığını düşündüğünü ifade eden Gill, bununla birlikte Türkiye'nin bilançosunda genişlemenin devam etmesi halinde endişelerin artabileceğini vurguladı.
Gill ayrıca, lirada daha fazla sıkıntı yaşanmasının daha çok sayıda şirketin kredilerini geri ödemekte problem yaşamalarına neden olabileceğini ve Türkiye'nin sorunlu krediler için resmi tahminlerinin hali hazırda sistemdeki tüm problemli kredileri hesaba katmadığını da vurguladı.
Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmayacak
Diğer taraftan, S&P Global Ratings analistlerinin Türkiye, Rusya, Orta ve Doğu Avrupa için görüşlerini yatırımcılarla paylaştıkları interaktif Web yayınında yapılan anket, katılımcıların Türkiye'nin bir IMF programı istemeyeceğine inandıklarını ortaya koydu.
S&P'nin interaktif Web yayınına katılanlara 3 seçenekli bir anket yöneltildi.
Katılımcıların yüzde 50,8'i "Türkiye ekonominin içinde bulunduğu durumun üstesinden gelecek bir yurt içi reform programı uygular ve bankaların yeniden finanse eder. IMF programına gerek duyulmaz" seçeneğine destek verdi.
Kur üzerinde daha fazla baskının kaçınılmaz olduğu ve Türkiye'nin yıl sonundan önce olmak üzere er ya da geç bir IMF programına ihtiyacı olacağı düşünenlerin oranı yüzde 34,4 olarak gerçekleşti.
Ekonominin hali hazırda dibe vurduğuna, bankaların yeterli tamponlarının bulunduğuna, demografinin güçlü olduğuna ve kısa vadede Türkiye'nin esnekliğinin, direncinin olduğundan küçük görüldüğüne inananların oranı yüzde 14,8 oldu.
Aspargas...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.