Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamada, küresel ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Gelişmiş ülkelerdeki hızlı faiz artışlarına rağmen pek çok ekonomide özellikle hizmetlere yönelik talep baskılarının güçlü kalmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, manşet enflasyondaki gevşemeye rağmen iş gücü piyasalarının hala sıkı ve çekirdek enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek olduğu aktarıldı.
Açıklamada, büyük merkez bankalarının politika faizlerinin daha uzun süre yüksek kalacağının sinyalini verdiği anımsatılarak, bu yıl faiz indirimi beklentilerinin artık masadan kalktığı ifade edildi.
Tahminlerin genel olarak 2023'te daha hızlı, 2024'te ise daha yavaş bir ekonomik büyümeye işaret ettiği belirtilen açıklamada, dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2,9'ar, 2025 ve 2026'da ise yüzde 3,3'er büyümesinin beklendiği kaydedildi.
S&P, daha önceki tahminlerinde küresel ekonominin bu yıl yüzde 2,7, gelecek yıl yüzde 3, 2025'te yüzde 3,4 ve 2026'da yüzde 2,9 büyüyeceğini öngörmüştü.
Açıklamada, artık daha uzun ve sığ bir yavaşlama öngörüldüğü, resesyon olasılıklarının ise azaldığı aktarıldı.
Enflasyonun "yapışkan" olmaya devam etmesi halinde Faiz oranlarının daha uzun süre yükselmesi gerekeceği vurgulanan açıklamada, merkez bankalarının aşırı sıkılaşması halinde büyümenin keskin bir şekilde yavaşlayacağı kaydedildi.
Öte yandan ABD ekonomisinin büyüme tahmininin de bu yıl için yükseltildiği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 1,7, gelecek yıl yüzde 1,3, 2025'te yüzde 1,5 ve 2026'da yüzde 1,8 büyümesinin beklendiği bildirildi.
S&P daha önce ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 0,7, gelecek yıl yüzde 1,2, 2025'te yüzde 1,8 ve 2026'da yüzde 1,9 büyüyeceğini öngörmüştü.
Açıklamada, Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin büyüme tahmininin ise bu yıl için yüzde 0,3'ten yüzde 0,6'ya çıkarıldığı, gelecek yıl için yüzde 1'den yüzde 0,9'a ve 2025 için yüzde 1,7'den yüzde 1,6'ya düşürüldüğü, 2026 için ise yüzde 1,6 olarak korunduğu kaydedildi.
Çin ekonomisinin ise toparlanmasının devam edeceği ancak bu yılın büyük bölümünde düzensiz olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisinin büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 5,5'den yüzde 5,2'ye düşürüldüğü aktarıldı. Açıklamada, Çin ekonomisinin büyüme tahmininin 2024 yılı için yüzde 5'den yüzde 4,7'ye düşürüldüğü, 2025 için yüzde 4,7 ve 2026 için yüzde 4,5 olarak belirlendiği belirtildi.
Fed Başkanı Powell'dan faiz artışı mesajı
S&P, Çin'in kredi notunu değiştirmedi
AB dijital euroya hazırlanıyor
İran'ın dolarları serbest mi kalacak?
Çin'den Yeni Zelanda'ya: Rakip değil ortağız
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.