BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisS&P bilgi mi sızdırdı?----

S&P bilgi mi sızdırdı?

S&P bilgi mi sızdırdı?
23 Eylül 2011 - 07:33 www.finansgundem.com

S&P’nin not arttıracağı önceden sızdırıldı mı?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’un Türkiye’nin notunu yükseltmesinden kısa bir süre önce bu bilgi sızdı mı? Şirketin yetkililerine göre böyle bir şey söz konusu değil. Ancak piyasada konuşanlar sızıntı konusundaki şüpheleri ciddi anlamda arttırıyor. Finans koridorlarında konuşunlara göre not artırımından kısa bir süre önce büyük bir yabancı banka VOB da alım için büyük bir pozisyon açtı. Bu hamle sabahın erken saatlerinden itibaren piyasayı sarsmaya başlayınca VOB Gözetim Birimi durumu hemen Genel Müdür Çetin Ali Dönmez’e bildirdi.
Dönmez ilgili bankanın yöneticileri ile temasa geçti. Banka yetkilisi pozisyon almalarının önünde hukuki açıdan bir engel olmadığını söyledi ve ekledi: “Eğer sizi rahatlatacaksa daha düşük bir kaldıraçla çalışabiliriz. Yani daha fazla sermaye koyarak aynı işlemi yapabiliriz” Durumu değerlendiren VOB Genel Müdürü Dönmez ve Gözetim Dairesi’nin ‘komutan’ lakaplı Müdürü Gökhan Ugan yasal açıdan bin engel olmamasına karşın piyasada oluşabilecek büyük bir dalgalanmayı engellemek için bu işleme izin vermedi. Böylece sabahtan başlayan spekülatif dalgalanma öğleden sonra normal seyrine döndü. Asimetrik bilgi savaşının hızlandığı ve örtülü finansal operasyonların hız kazandığı bir ortamda dikkatli bürokratlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. 
UFUK ŞANLI - VATAN

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)