BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı----

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı
25 Ekim 2024 - 23:06 www.finansgundem.com

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sonuçları bugün saat 22.00'de e-Devlet üzerinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sürecinde son aşama olan ‘sözlü sınav’ sonuçlarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının bugün saat 22.00'da açıklanacağını duyurdu. Bakan Tekin şu ifadeleri kullandı:

"20 ilimizde 245 komisyonumuz tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat 22:00’de açıklanacak! Atama tercihleri, 14 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım 2024 saat 16.00’ya kadar sürecektir. Sonuçlar 23 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak; atama kararnameleri, yasal sürecin tamamlanması ve öğretmenlerimizin görevlerine başlatılması için illere gönderilecektir. Sonuçların değerli öğretmen adaylarımıza, ailelerine ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum."

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, adayların sözlü sınav sonuçlarını ve KPSS puanının % 50'si ile sözlü sınav puanının % 50'si alınarak elde edilen sözlü sınav başarı puanlarını, bireysel şifreleriyle e-Devlet üzerinden bugün saat 22.00 itibarıyla öğrenebilecekleri açıklandı.
Sözleşmeli öğretmenlerin sözlü sınav süreci, 2 Temmuz - 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamlanmış, ancak Yönetmelik'teki değişikliklerin iptali için açılan davalar nedeniyle sonuçların açıklanması ertelenmişti.

BAKANLIK KARAR VERDİ

Yönetmelik değişikliğiyle, sözlü sınavların etkisi % 100’den % 50’ye indirilmiş, adayların KPSS puanları ile sözlü sınav puanları eşit oranda dikkate alınmıştı.

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma taleplerini oy birliğiyle reddetmesi üzerine Bakanlık, sonuçların açıklanmasına karar verdi. Adaylar, sonuçlarını bugün saat 22.00 itibarıyla e-Devlet üzerinden öğrenebiliyor. İtirazlar 28 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek ve 11 Kasım’da sonuçlandırılacak.

Atama tercihleri 14-20 Kasım’da yapılacak, sonuçlar ise 23 Kasım'da açıklanacak.

KILAVUZ AÇIKLANDI

MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin 2024 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu MEB'in internet sitesinde yayımlandı.
Kılavuzda, MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmak üzere 17 Mayıs'ta yayımlanan "Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Duyurusu" kapsamında sözlü sınava giren adaylardan başarılı olanların tercih ve atama işlemlerine ilişkin bilgiler yer aldı.
Buna göre adaylar, kurum tercih başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak ve tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne gitmeyecek.
Kılavuzla ilgili detaylara, MEB'in internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Öğretmenlerin ara tatil seminerleri online yapılacakÖğretmenlerin ara tatil seminerleri online yapılacak

 

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Resmi Gazete'deÖğretmenlik Mesleği Kanunu Resmi Gazete'de

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)