BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSözleşme bankacıları iş seyahatlerine geri dönüyor----

Sözleşme bankacıları iş seyahatlerine geri dönüyor

Sözleşme bankacıları iş seyahatlerine geri dönüyor
28 Eylül 2021 - 15:42 www.finansgundem.com

M&A sözleşmelerinin yürüten bankacılar pandemi süresince sözleşmeleri sanal toplantılar üzerinden yönetiyordu. Bankacılar pandemi kısıtlamalarının azaltılmasıyla iş seyahatlerine ve birebir toplantılara geri dönüyorlar

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Satın alma ve şirket evliliği (M&A) anlaşmalarındaki hacimler yıllık rekor seviyelere ulaşma yolunda. Üstelik bu rekor hacim artışı sözleşme bankacılarının pazarlıkların neredeyse tamamını video konferans uygulaması Zoom üzerinden gerçekleştirmesine rağmen geldi.

Financial News’in haberine göre, şimdiyse sözleşme bankacılarına iletilen kesin bir mesaj var: İş seyahatleri geri dönüyor.

Anlaşma ücretleri için rekabet her zamankinden daha yüksek ve bankacılar, müşterileri ikna etmek için çaba sarf edenlerin avantajlı olduğunu söylüyor. Seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi, Londra bankacılarının seyahat kartlarının tozunu alıp müşteri listelerini oluşturmaya geri dönebilecekleri anlamına gelir.

Bankacılar Eylül ayının bir dönüm noktası olabileceğini belirtiyor. Zira barların ve ofislerin daha dolu olmasıyla birlikte müşteriler de iş toplantılarında daha rahat hale geldi ve bir nebze de olsa normalleşme nihayet geri döndü.

Citigroup'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu M&A Başkanı Alison Harding-Jones, konuyla ilgili açıklamasında "Kesinlikle yollara geri dönüyoruz. Müşterilerle yüz yüze etkileşim oldukça kritik" ifadelerine yer veriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pandemi öncesi dönemde, üst düzey M&A bankacıları genellikle haftada dört güne kadar seyahat ederlerdi. Kovid-19 kısıtlamaları ise sözleşme bankacıları için acımasız bir tecrübe oldu. Uzun süreli seyahatler yerine Zoom toplantıları üzerinden işlerini yürüten bankacılar artan iş yoğunluğu sürecinde programlarından vazgeçmek konusunda söz sahibi olamadı.

Araştırma şirketi Dealogic'in verilerine göre, küresel sözleşme hacimleri 2021'in ilk üç çeyreğinde 4 trilyon doların üzerinde gerçekleşti ve yıl sonu itibariyle rekor seviyeye ulaşma yolunda. 1,1 trilyon dolarlık hacimle teknoloji alanındaki sözleşmeler M&A alanının büyük bir farkla en büyük payını sağlıyor. İkinci sıradaki sağlık alanındaki sözleşmelerse 428 milyar dolarla teknoloji alanındakilerin iki katından daha az durumda.

Zoom toplantılarının popülerliği uzun zamandır sözleşme bankacılığını yoğun bir şekilde etkilemiş durumda. Üst düzey bankacılar gecenin geç saatlerinden hafta sonlarına kadar uzanan mesai sürelerinde bir dijital toplantıdan diğerine geçerek aylarca çalıştı.

Bazı bankacılar sözleşmelerdeki artışı hava yolculuklarına harcanan zamanın azalmasına ve daha fazla toplantının mümkün olmasına bağlıyor.

Financial News’e konuşan kıdemli bir bankacı konuyla ilişkili açıklamasında, “İnsanlar bitap düşmüş durumda. 20 yıl boyunca Londra finansında yoğun olduğum zamanlar olmuştur. Ancak şu anki aşırı çalışma şartlarıyla videolu toplantıların birleşimi gerçekten acımasız” ifadelerine yer verdi.

İngiltere yakın zamanda birçok ülke için seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Bu durum bankacıların karantina koşulu olmadan seyahat edebilmesine imkan sağlıyor. Bununla birlikte ABD 20 Eylül’de yapılan açıklamada Kasım ayından itibaren Avrupa’nın büyük bir bölümü de dahil olmak üzere 33 ülkeden aşılanmış kişilerin hava ulaşımına izin vereceğini açıkladı.

Üst düzey bankacılar geçtiğimiz haftalarda müşterilerin de bire bir toplantılardan daha memnun kaldığını belirtiyor.

JPMorgan M&A Birimi EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Guillermo Baygual konuyla ilgili, “Eylül ayı müşterilerle gerçekten birebir olarak yeniden bağlantı kurulması için bir dönüm noktası oldu. Müşteriler birebir görüşmelere daha duyarlı ve Avrupa’da seyahatler daha yönetilebilir hale geldi” açıklamasında bulundu.

Bu yıl 1 milyar dolar ile 10 milyar dolar aralığındaki sözleşme bankacılığında ciddi bir artış gözükürken 50 milyar dolardan daha büyük sadece tek bir sözleşme gerçekleşti. Bankacılar görece küçük çaplı sözleşmelerin sanal ortam üzerinden daha kolay yürütüldüğünü belirtiyor.

Baygual, “Sözleşmelerin analizi, durum tespiti ve günlük değerlendirmelerin çoğu sanal ortamda yapılabilir. Daha az seyahat edeceğiz. Muhtemelen haftada dört yerine iki kez. Ancak müşterilerimizle güven ilişkisi kurmamız gerekiyor. El sıkışarak anlaşma gerçekleştirmek Zoom üzerinden yapmaktan çok daha kolay” dedi.

JPMorgan yöneticisi, “İnsanlar yeniden seyahat etmenin yollarını arıyor. Ancak hem çevresel hem de pratik nedenlerden dolayı pandemi öncesi seviyelere döneceğimizi düşünmüyorum. Bir haftada üç şehri ziyaret ettiğimiz aşamaya ulaşmamız pek mümkün değil. Ancak bu kötü bir şey de değil” dedi.

Baygual, “Bankacılara mesajın oldukça net: Yeniden ortaya çıkın. Müşteriler bana çalışanlarımızdan hoşlandıklarını söylediğinde ancak piyasadaki rekabet onları haftalardır anlaşmaya şahsen teşvik etmeye zorluyorsa yeniden uçağa binmenin zamanı gelmiş demektir” ifadelerine yer verdi.

Banka birleşmelerinde 13 yılın en hızlı dönemi

 

Bankacılık sektörünün borçlanma sorunu yok

 

Evergrande'ın iflası piyasaları nasıl etkiler?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)