BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSosyeteyi 50 milyon dolar dolandırdı----

Sosyeteyi 50 milyon dolar dolandırdı

Sosyeteyi 50 milyon dolar dolandırdı
13 Ekim 2016 - 09:36 www.finansgundem.com

Concept Marine'in ortakları arasında yer alan Moris Algazi, tekne almak isteyen sosyeteyi dolandırdı

İtalyan yat üreticisi Azimut'un Türkiye distribütörlüğü ile Concept Marine'in ortakları arasında yer alan Moris Algazi'nin, tekne almak isteyen müşterileri yaklaşık 20 milyon dolar dolandırdığı, bankalardan da 30 milyon dolar çekerek yurt dışına gittiği söyleniyor.

Dünyanın en ünlü yatlarını Türkiye sularına getiren bir firma olarak 2004 yılında kurulan Concept Marine'in ortağı Moris Algazi hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Geçtiğimiz yıl Azimut Yachts Group’la yapılan anlaşma ile 'Azimut Türkiye' olarak yoluna devam eden şirketin ve Concept Marine'in ortaklarından Moris Algazi'nin bir tekneyi üç kişiye birden sattığı, toplamda 20 milyon dolarlık tekne siparişi aldığını ancak uzun bir süre geçmesine rağmen siparişlerini teslim etmediği ortaya çıktı.

Bankalardan 30 milyon dolar kredi çektiği söylenen Algazi'nin ortağı Haluk Gündoğdu, Algazi'nin piyasayı dolandırdığını ve iki haftadır ortalarda olmadığı açıkladı.

ÜNLÜ İSİMLER MAĞDUR OLDU

Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, S&S Motors'un sahibi Sinan Kandemir, Moris Bey'in en yakın arkadaşı iş adamı reklamcı Can Korur'un da mağdur olan isimler arasında olduğu konuşuluyor. (Reşat Balcıoğlu / Habertürk)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AZİMUT14 Ekim 2016 09:34

    Azimut Portföy şirketi ile bu şirket arasında bir illiyet bağı var mı? Zira Piyasada Azimut Portföy adında bir portföy şirketi var .Bu portföy şirketinin yatırım fonları ülkede işlem görüyor. Bu fonların başına da böyle bir hukuk dışı olay vuku bulmaması çok önemli.Portföy şirketi ve SPK yatırımcılara bu konuda açıklama yapması uygun olur.