Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türk Eğitim-Sen, kâğıt kalem testi aracılığıyla veli iznine bağlı olarak 17 ilden 680 ilkokul, 896 ortaokul, 1431 lise öğrencisi olmak üzere toplam 3 bin 7 öğrenci ve 1243 öğretmenle "Türkiye'de Dijital Bağımlılık Araştırma Raporu" hazırladı. Buna göre, ilkokul öğrencilerinin yüzde 67'si tablet, ortaokul öğrencilerinin yüzde 64'ü ve lise öğrencilerinin yüzde 89'u akıllı telefon kullanıyor.
Sabah'tan Burcu Şen'in haberine göre; İlkokul öğrencilerinin daha çok oyun oynamak, video izlemek için dijital medyayı kullandığı saptandı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin ise oyun oynadığı, video izlediği ve sosyal medyada zaman geçirdiği verilere yansıdı.
AKADEMİK BAŞARIYI DÜŞÜRÜYOR
Ortaokul ve lise öğrencilerinin oyun oynama süreleri arttıkça akademik başarılarının anlamlı şekilde azaldığı gözlemlendi. Hiç oyun oynamayan öğrencilerin akademik başarısı, oyun oynayan öğrencilere göre daha yüksek bulundu.
AİLE İLİŞKİLERİNİ ZEDELİYOR
Yeşilay, 9-12 yaş için günlük en fazla 60-70 dakika, 12 yaş ve üzeri için günlük 120 dakika ekran süresi öneriyor. Veriler dikkate alındığında her eğitim kademesi adına dijital teknolojilerin kullanım süreleri oldukça yüksek tespit edildi. Bunun da aile ilişkilerini zedelediği kaydedildi.
ÖĞRETMEN RAPORU
Öğretmen katılımcıların cinsiyete göre dijital bağımlılıkları da incelendi. Öğretmenlerin sosyal medya, eğitim ve alışveriş yapma amacıyla dijital teknolojileri daha fazla kullandıkları aktarıldı. Buna göre kadın öğretmenlerin dijital bağımlılık, aşırı kullanım durumu puanları erkek öğretmenlerin puanlarından yüksek bulundu. Katılımcıların günlük ortalama 5.25 saat ailesi, günlük ortalama 4.07 saat akranları, 3.57 saat diğer kişilerle vakit geçirdiği belirtildi.
Sosyal medyada yeni tuzak: 'Yurt dışına taşınıyoruz'
İtalya'da sosyal medya fenomenine yüklü miktarda para cezası
Sosyal medya fenomenlerine kötü haber
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.