<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSorunlu kredilere öteleme mi geliyor?----

Sorunlu kredilere öteleme mi geliyor?

Sorunlu kredilere öteleme mi geliyor?
04 Aralık 2020 - 15:40 www.finansingundemi.com

BDDK, daha önce ötelediği ve bu yılın sonunda bitecek olan sorunlu kredilerin yasal takibe düşme süresini uzatan düzenlemeyi altı ay daha uzatmayı değerlendiriyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), pandemi sürecinde yaşanan ekonomik krizde kredilerini ödemekte zorlanan kişiler için yeni bir öteleme planlıyor. Bu yıl sonunda bitecek olan daha önce uzatılan sorunlu kredilerin takibe atılma süresi altı ay daha uzatılması için görüşülüyor.

Bankacılık kaynaklarının Reuters’a verdiği bilgiye göre kararın bu ay içinde açıklanması bekleniyor.

Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar raporuna göre eylül sonu itibarıyla yakın izlemedeki kredi stoğu 360 milyar TL, takipteki krediler ise 150 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

PANDEMİNİN BAŞINDA ÖTELENMİŞTİ

BDDK, Türkiye'de ilk vakanın çıktığı ay olan ve kısıtlamaların başlaması ile işletmelerin nakit akışında sorun yaşamaması adına, Mart ayında aldığı kararla, yıl sonuna kadar yakın izlemedeki sorunlu kredilerin geçiş süresini 30 günden 90 güne, takipteki kredilerin de geçiş süresini 90 günden 180 güne çıkarmıştı.

BU AY KARARA BAĞLANACAK

Bankacılık kaynakları, “BDDK’nın şu anda gündeminde, henüz netleşen bir durum yok ancak şu an konuşulan altı ay uzatmak. Zaten Aralık içinde karara bağlanması gerekiyor” açıklaması yaptığı belirtilirken, BDDK konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

Türk bankacılık sektöründe 2019 sonunda yüzde 5.4 olarak gerçekleşen takibe dönüşen kredi oranı, pandemi sürecinin ekonomiye etkilerini azaltmak için devreye alınan kredi genişlemesinin de etkisiyle gerileyerek ekim ayında yüzde 3.97’ye kadar gerilemişti. Kredi stoklarında büyümenin yavaşlaması ile birlikte takipteki kredilerin 2021 ilk çeyreğinden itibaren artması bekleniyor.

Reel döviz kuru TÜFE bazında aynı kaldı

Kişisel verilerin gizliliğinine yönelik usul ve esasları belirledi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştiriyor

Piyasaların gündemde hazine ihaleleri ve ECB olacak

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)