Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenilen bilgilere göre, uzun yıllar ağustos ayı ortalama sıcaklığı (1991-2020) 25,1 derece olurken, bu yılın ağustos ayı sıcaklığı 26,4 derece olarak kaydedildi.
2022 yılı ağustos ayı son 52 yılın en sıcak 3'üncü ağustos ayı olarak verilere yansıdı. 1970-2022 yılları arasında en sıcak ağustos ayı ortalama sıcaklıkları, 2010'da 27,2 derece, 2006'da ise 26,8 derece olarak kayıtlara geçti.
Ağustos ayında en düşük sıcaklık 6,2 derece ile Erzurum Horasan'da, en yüksek sıcaklık ise 47,4 derece ile Şırnak Cizre'de gözlendi.
Bölgelere göre sıcaklık değerleri
Marmara Bölgesi'nde ağustos ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 24,6 derece iken, bu yılın ağustos ayı 25,7 derece olarak ölçüldü. Bölgede en düşük sıcaklık 15,3 derece olarak Balıkesir'de, en yüksek sıcaklık ise 38,4 derece olarak Kocaeli'de tespit edildi.
Ege Bölgesi'nde bu yılın ağustos ayında 26,9 derece olarak tespit edildi. Bölgede en yüksek sıcaklık ise 41,6 derece olarak Muğla Milas'ta gözlendi.
Akdeniz Bölgesi'nde bu yılın ağustos ayı ortalama sıcaklığı 27,7 derece olarak gerçekleşti. En yüksek sıcaklık ise 42,3 derece olarak Antalya Manavgat'ta ölçüldü.
İç Anadolu Bölgesi'nde bu yılın ağustos ayı ortalama sıcaklığı 24,8 derece olduğu tespit edildi. Bölgede en düşük sıcaklık 8,1 derece olarak Sivas Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 38,6 derece olarak Çankırı'da gözlendi.
Ağustosta Şırnak 47,4 dereceyle en sıcak yer oldu
Karadeniz'de ise ortalama sıcaklıklar, bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık 11 derece olarak Bayburt'ta, en yüksek sıcaklık ise 39,9 derece olarak Artvin'de ölçüldü.
Doğu Anadolu'da da ağustos ayı ortalama sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde yaşandı. Bölgede en düşük sıcaklık 6,2 derece olarak Erzurum Horasan'da, en yüksek sıcaklık ise 40,9 derece olarak Elazığ Palu'da kayıtlara geçti.
Kuraklığın hakim olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde ortalama sıcaklıklar, Şırnak'ta mevsim normallerinin üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında yaşandı. Bölgenin ağustos ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 30,8 derece, bu yılın ağustos ayı 31,3 derece olarak tespit edildi. Bölgede en yüksek sıcaklık 47,4 derece olarak Şırnak Cizre'de ölçüldü.
Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı!
Dikkat çeken araştırma: Nefret söylemi hava sıcaklığı ile ilgili
Avrupa'da en sıcak yaz yaşandı
Macaristan'da son 121 yılın en sıcak yazı yaşandı
Fransa'da kavurucu sıcaklar nedeniyle son 19 yılın en yüksek ölüm oranı kaydedildi
İZMİR'DE HAVA SICAKLIKLARI TEMMUZ AĞUSTOS AYLARINDA 40 DERECEYİ AŞARDI BU YIL AŞMADI
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.