BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSon dakika Brexit anlaşmasının uygulaması en az bir yıl alabilir----

Son dakika Brexit anlaşmasının uygulaması en az bir yıl alabilir

Son dakika Brexit anlaşmasının uygulaması en az bir yıl alabilir
24 Eylül 2020 - 14:01 www.finansgundem.com

Brexit anlaşmasının yapılabilmesi için son tarih giderek yaklaşırken son dakikada bir anlaşma çıkması umutları da kaybolmuş değil. Ancak çıkacak bir anlaşmanın uygulanma sürecinin bitmesi bir ila iki yıl arasında bir zaman alabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit görüşmelerinde anlaşma umudunun sona yaklaştığı dönemde uluslararası ticaret uzmanları, son dakika Brexit anlaşmasının "bir veya iki yıllık" bir uygulama süreci gerektirebileceği konusunda uyardılar.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Ekonomik İlişkiler Enstitüsü’nün (IEA) Uluslararası Ticaret ve Rekabet Birimi Başkanı Shanker Singham Telegraph’a yaptığı açıklamada Ekim ayından sonra varılacak bir Brexit anlaşmasının uygulama süreçlerini ve bazı belirli süreçleri kapsayacak ek onay süreçleri gerektirdiğini belirtiyor.

Cambridge Üniversitesi'nde AB ve çalışma hukuku dersi veren Profesör Catherine Barnard konuya ilişkin, “Uygulama sürecinin olması muhtemel, birçok ticaret anlaşmasının ir uygulama periyodu olur. Doğru bir uygulama süreci bir ya da iki yıl alabilir” ifadelerine yer verdi.

İngiltere'nin AB'den ayrıldıktan sonraki geçiş dönemi, anlaşma sağlanıp sağlanmadığına bakılmaksızın 31 Aralık 2020 tarihinde sona eriyor. AB’nin Brexit Baş Müzakerecisi Michel Barnier daha önce İngiltere'ye anlaşma sağlaması için 31 Ekim'e kadar süre vermişti.

Ancak Barnier'in resmi olmayan Brexit müzakereleri için Çarşamba günü Londra'ya gelmesi, son dakika anlaşmasının sağlanabileceği yönündeki umutları artırdı.

Anlaşmasız Brexit'e hazırlanan firmaların başı ağrıyacak

İngiltere merkezli hukuk firması Slaughter & May’in Finansal Düzenleme Ortağı Jan Puntis bu noktadan sonra herhangi bir Brexit anlaşmasının “ciddi baş ağrıları yaratabileceği” konusunda uyardı. Firmaların çoğunluğu Avrupa ticaret bloğundan çıkış planlarını uygulamalarındaki en son aşamalarında.

Puntis konuya ilişkin Financial News’e verdiği röportajda, “AB ile finansal hizmetler konusunda yapılan son dakika anlaşması, bazı İngiliz firmalarının AB iş modellerim, ve bazı AB firmalarının İngiltere'deki faaliyetlerine yaklaşımlarını tekrar gözden geçirmeleri konusunda yaptıkları özenli çalışmaları tekrar gözden geçirmeleri gerekeceği için kısa vadede baş ağrısına yol açabilir” dedi.

2016 yılındaki Brexit oylamasından bu yana Londra’daki binlerce firma anlaşmasız Brexit için hazırlık yapıyorlar. Londra'nın en büyük finans hizmetleri firmaları, Aralık ayında işleme koyacakları anlaşmasız Brexit planlamaları için son adımlarını atıyor.

Finansal denetim firması EY tarafından Temmuz ayında yapılan ankete katılan 138 finansal hizmet patronunun neredeyse dörtte üçü, Ocak 2021'e kadar bir finansal hizmetler ticaret anlaşmasının gerçekleşmesini beklemediklerini söyledi.

"Sektör, anlaşma olacağı varsayımı üzerine planlama yapmadı" diyen Putnis, ancak anlaşmanın "uzun vadede memnuniyetle karşılanacağını" da sözlerine ekledi.

İngiltere Merkez Bankası: Güvenlik açığını fark edebilirdik

 

BoE’dan Brexit sonrası küçük bankalara yeni düzenlemeler

 

JP Morgan 200 bankacıyı Londra'dan taşımayı planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)