BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞok'un Ülker'e satışı bitti mi?----

Şok'un Ülker'e satışı bitti mi?

Şok'un Ülker'e satışı bitti mi?
03 Haziran 2011 - 09:03 www.finansgundem.com

Finans kulislerinde Şok'un Ülker'e satışının bittiği konuşuluyor

ELİF BATU YENER - FINANSGUNDEM.COM
Gerçekleşmesi durumunda bu yılın en önemli satın alma kalemlerinden biri sayılabilecek ŞOK indirim marketlerinin Ülker'e satışı ile ilgili dedikodular dinmek bilmiyor. Bir süre önce Murat Ülker'in sahibi olduğu Gözde Finansal Hizmetler'in ŞOK'a talip olduğu yönünde haberler çıkmıştı.
Migros da Ülker'in ismini telaffuz etmemiş ama bazı stratejik gruplardan başvurular aldığını ve bu konuda somut bir gelişme olmadığını açıklamıştı.
Şimdi finans kulislerinde ŞOK'un Gözde Finansal Hizmetler'e satışının kapalı kapılar ardında tamamlandığı  ve söz konusu anlaşmanın kısa bir süre içinde de kamuoyu ile paylaşılacağı konuşuluyor.
Kısa bir süre önce Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Murat Ülker'in yaptığı yüzde 81,56'sı Yıldız Holding'e ait olan Gözde Finansal Hizmetler'in, Migros bünyesinde indirim konseptiyle faaliyet gösteren ŞOK Ucuzluk Marketleri'ni satın almak için görüşme yaptığı yönünde haberler çıkmıştı. Bu haberlerin temelinde ise Ülker Bisküvi'nin, BİM marketler zincirindeki yüzde 10,05 hissesini satma kararı yatıyordu. Zira Ülker Bisküvi bu satıştan elde edilecek kaynağı ileriye dönük yatırımlar için kullanma kararı almıştı.
Uzmanlar da Ülker'in bu satıştan elde edeceği parayı şirketin ana faaliyet alanı olan gıdada global bir marka da dahil olmak üzere, yeni satın almalar için kullanmasını beklediklerini açıklamıştı.
Bu haberlerin ardından, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamada bulunan Migros, ŞOK'un satışı konusunda değişik stratejik ve finansal yatırım grupları tarafından başvurular olduğunu bildirmişti. Açıklamada, "Bununla birlikte henüz kamuoyuna açıklama yapılmasını gerektiren bir durum yoktur" denilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)