BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSoğutma zirvesi 23 Haziran'da----

Soğutma zirvesi 23 Haziran'da

Soğutma zirvesi 23 Haziran'da
17 Haziran 2011 - 08:28 www.finansgundem.com

Bankalar Birliği 23 Haziran'da soğutma zirvesi yapacak. Zirvede Merkez Bankası ve BDDK'nın önlemleri masaya yatırılacak

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ekonominin soğutulması için atacağı adımlar konuşulurken bankalar biraraya gelecek. Türkiye Bankalar Birliği 23 Haziran'da toplanarak ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı olası senaryoları değerlendirecek. Zirvede, kredi kartlarında taksit sayısının azaltılması, değerinin yüzde 75'ine kadar verilebilen konut kredilerinde limitin yüzde 60'a çekilmesi, BMSV ve KKDF'nin artırılacağına ilişkin tartışılan önlemler masaya yatırılacak. Bankalar Birliği'nin ortak görüş oluşturup ekonomi yönetimine iletmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre bankaların önerilerinde şunlar yer alıyor:
 KREDİ ALANIN İŞTAHI KESİLSİN Bankalar kredi için gelenlerin geri çevrilmesinin mümkün olmadığını belirterek, kredi veren için kadar alan için de önlem alınması gerektiğini iletiyor. Kredi müşterisinin iştahının da ancak maliyetlerin artması yoluyla kesileceğini belirtiyor. Bu nedenle BMSV ve KKDF gibi fon ve vergilerin artırılabileceğini vurguluyor.
 REEL SEKTÖRE ÖNLEM GELSİN Soğutma konusunun sadece bankalara getirilmesinin yeterli olmadığı reel sektörle ilgili de politika belirlenmesi gerektiğini öne sürüyor.
 ASLOLAN FİNANSAL İSTİKRAR Aslolanın finansal istikrar olduğunu belirten üst düzey bir banka yöneticisi "Finansal istikrar için atılan her adımı destekleriz. Alınacak önlemleri bankacılık olarak arzu etmem ama memleketin çıkarı biz bankacıların çıkarının önünde" şeklinde konuştu.
Yurtdışı krediler yüzde 85 azaldı
En dikkat çeken verilerden biri de bankaların yurtdışı şubeler aracılığıyla kredi vermeyi kesmesi. Verilere göre 2010 Mart'ında Türkiye'deki 14 banka yurtdışı şubelerinden toplam 55 milyar lira kredi vermişti. Bugün rakam 8.2 milyar liraya kadar geriledi. Bir başka deyişle bankalar kredileri içeriye çektiler. Bunu da rakamlardan anlayabiliyoruz. Mesela yurtdışı krediler hariç tutulup Mart 201-2011 karşılaştırma yapılırsa artış oranı, Akbank'ta yüzde 81, Garanti'de yüzde 72, Yapı Kredi'de yüzde 64, Denizbak'ta yüzde 59, İş Bankası'nda yüzde 57 olarak hesaplanıyor. Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)