<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞoförler 200 lira yerine 17 lirayı tercih ediyor----

Şoförler 200 lira yerine 17 lirayı tercih ediyor

Şoförler 200 lira yerine 17 lirayı tercih ediyor
06 Mayıs 2017 - 13:16 www.finansingundemi.com

Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunun açılması ve ağır tonajlı araçlara zorunlu kılınmasının ardından şoförler masrafları azaltmak için Sirkeci Harem arabalı vapur hattına yöneldi

Yasa gereği sadece Sabah 10.00 akşam 16.00 saatleri arasında şehir içine girmelerine izin verilen Kamyonları, artık günün her saati feribot iskelelerinde görmek mümkün. Arabalı vapur kullanan kamyon şöförleri üçüncü köprünün hem uzaklığından hem de geçiş ücretlerinden şikayetçi.

İKİ KÖPRÜ AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YASAKLANMIŞTI

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün açılmasının ardından kamyon ve Tırların Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmaları yasaklanmıştı. Kaçak geçişlere uygulanan cezaların arttırılması ile birlikte sürücüler masrafları azaltmak için Sirkeci - Harem arasında çalışan arabalı vapurlarını kullanmakta buluyor.

ARABALI VAPURLAR AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN İSTİLASINA UĞRADI

Bu nedenle Sirkeci-Harem arabalı seferleri uzun süredir adeta bir kamyon istilasına uğramış durumda. Eskiden neredeyse sadece küçük araçların kullandığı hatta bugün artık kamyonlar tarafından kullanılıyor. Büyük tonajlı araçların yarattığı kuyruk ve bekleme sürelerini arttırmaları nedeniyle artık küçük araç sürücüleri, boğaz köprülerini ya da Avrasya tünelini kullanarak kıta değiştiriyor. Bu nedenle artık Feribotlarda ve iskelelerde ki bekleme alanlarında neredeyse sadece ağır tonajlı araçlar görünüyor.

YASAK SAATLER DE GEÇİYORLAR

Öte yandan yasa gereği ağır tonajlı araçlar İstanbulun içinde sabah saat 10.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında gerebiliyor. Ancak şu anda günün her saatinde feribotlarda ve iskelelerde kamyonları görmek mümkün. Sabah saat 08.30 ile 09.30 saatleri arasında yaptığımız çekimlerde Sirkeci Feribot iskelesi ve ve feribotlar tıka basa kamyonlarla yüklü olduğu görüldü. Yasak saatlerde şehir içine girdiği tespit edilen kamyon şoförlerine 95 lira para cezası kesiliyor

ARABALI VAPURA BİNMELERİNİ ENGELLEYECEK BİR YASA YOK

Küçük araç sürücülerinin de tepkisini çeken kamyonların arabalı vapura binmesini engelleyecek bir yaptırım ise bulunmuyor. Arabalı vapurların ağır tonajlı araç taşımasını kısıtlanmadığını belirten yetkililer, zaman zaman bazı çok ağır tonajlı ve akışı etkiyecek kadar büyük araçların geri çevrildiğini onu dışında kısıtlama olmadığını belirttiler.

200-250 LİRA YERİNE 17 LİRAYA GEÇİYORLAR

Arabalı vapur kullanan kamyon şoferleri ikinci köprünün hem uzaklığından hem de geçiş ücretlerinden şikayetçi, Şoförler Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunu kullandıklarında yaklaşık 200-250 lira maliyet yüklerinin olduğunu ve zamandan kaybettiklerini belirtiyor. Sirkeci-Harem arasında ise yüksek tonajlı araçlar için geçiş ücreti ise sadece 17 lira.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur08 Mayıs 2017 16:59

    Onada zammı koyarlar, kaçarınız yokk!

  • yazık06 Mayıs 2017 18:39

    suriyelilere 25 milyar dolar harcayanlar 2 milyar tl lik köprürü yabancıya yaptırıp halkını 22 sene yabancıya köprü maliyetinin 50 katını ödemeye mahkum ediyor.

  • ALİ06 Mayıs 2017 15:27

    3. köprüyü müzeye kaldırın. zorla direterek bu köprüden geçeceksin demek ne demek. hem iki yöndede para kesiliyor. sadece köprü değil köprüye bağlanan her yol paralı. araba alıyorsun 30 bin liralık araç 70 bin lira vergilerle. 1,5 liralık benzi vergilerle 5 lira eee hala körü yol parası veriyoruz. bunları herkes görmediği içindavulun sesi uzaktan hoş geldiği için evet diyenler hep uzaklardakiler.

  • ordu06 Mayıs 2017 14:21

    oyları kamyoncular veriyor, ama yapılan köprüleri kullanmıyorlar. bu değer bilmezlik

  • Tayyiban06 Mayıs 2017 14:20

    İşte hükümetin son icraatı. yol, köprüden sonra gemi yapmışlar gemi ! hala beğenmiyorsunuz

  • yeter06 Mayıs 2017 14:16

    buyuk araclarin 3.kopruden gecmesi ile trafik hem rahatladi hemde yanimizdan deli gibi gecen araclardan kurtulduk. ara sira karsilastigimizda bile kaza tehlikesi atlatiyoruz. sagina soluna bakmiyor, biz onlardan kacarak araba kullaniyoruz. ticaret yapip kazaniyorsan sana verilen yerden gececeksin!!!! ac gozlulugunuzden biktik. istanbul yeterince kalabalik birde siz sehri bunaltmayin.

  • D.demirkan 06 Mayıs 2017 13:56

    MİLLETE HİZMET EDERSİN BATIRMAYA UGRAŞIRLAR.BİZİM MİLLETE İYİLİK YARAMAK.BİZE KUYRUK YARAR İTİŞ KAKIŞ YARAR. BEN MUGLADA OTURUYOM ARABAMDA YOK BE NE KÖRÜ PARASI ÖDEYİMKİ.BEN KERİZ DEYİLİM.

  • YILMAZ06 Mayıs 2017 13:25

    Arabalı vapurla geçen ağır tonajlı vasıtalara ya yasak getirsinler ya da 200 tl yapsınlar yoksa köprü parasını geçen geçmeyen herkes ödeyecek hazineden ..