Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Societe Generale analisti Alan Webborn, 25 Ekim tarihli raporunda, Türkiye'nin özel bankalarının hızla yükselen enflasyona karşı güçlü sermaye tamponlarına sahip olduğunu ve Türk bankalarını tekrar izleme listesine aldıklarını belirtti.
Bloomberg'in haberine göre Webborn, banka gelirlerinin, yılın ilk yarısına göre daha az güçlü olsa da, enflasyona endeksli portföylerinden gelen güçlü menkul kıymet geliri ve devam eden kredi büyümesi tarafından destekleneceği görüşünde.
Raporda kısmen enflasyona endeksli tahvillerdeki artışın bir sonucu olarak, lira cinsinden rekor net kâr öngörülürken SocGen Garanti için tavsiyesini 'Al'a yükseltti ve hedef fiyatını 30 TL olarak belirledi.
Vakıfbank’ta ise halka açıklık oranının yüzde 10’un altında düşmesiyle siyasi kararlara karşı zafiyetlere atıfta bulunarak tavsiye 'Sat'a çevrilirken hedef fiyat 6,4 TL olarak belirlendi.
SocGen, Yapı Kredi’ye ilişkin tavsiyesini ise 'Tut'a düşürerek hedef fiyatını 10,5 TL olarak açıkladı.
Akbank için 'Al' tavsiyesini sürdüren analist bankanın tüm senaryolar için iyi hazırlanmış olduğunu söyleyerek hedef fiyatını 20,9 TL’ye yükseltti.
Raporda Halkbank için satış tavsiyesi sürdürülerek hedef fiyat 2,3 TL’ye indirildi. Buna neden olarak ise bankanın sermaye pozisyonu, ölçülemeyen İran yaptırımları riski ve nispeten düşük kârlılık gerekçe gösterildi.
İş Bankası için ise 'Tut' tavsiyesi korunurken, hedef fiyat 11,3 TL’ye yükseltildi.
Webborn, "Haziran 2023'teki seçimlere kadar olan dönem, hisse senedi fiyatları için giderek daha dalgalı hale gelebilir, bu da uluslararası yatırımcı duyarlılığını olumlu etkileyebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Merkez Bankası referans faiz oranını düşürdü
Türk bankacılık sektörünün "iklim karnesi" açıklandı
Kamu bankalarında yabancı yatırımcı oranı tek haneye geriledi
Özel bankalar da faizlerini düşürmeye başladı
Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 611 milyar euroya ulaştı
Bankacılık sektörünün mevduatı arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.