Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, yaptığı açıklamada, bu yıl SOCAR’ın stratejik öneme sahip 6 projesi olduğunu vurgulayarak “Türkiye'de TANAP, "Star" petrol işleme fabrikası, Gürcistan ve Azerbaycan'da ise "Şahdeniz-2", Güney Kafkasya Boru Hattı’nın Genişletilmesi, "SOCAR Polymer" ve "SOCAR Karbamit" fabrikalarının yapımı” dedi.
Dev projelerin ekonominin çeşitlendirilmesine katkı sağlayacağını, yabancı para akışını sağlayacağını ve binlerce yeni istihdam kapısı aralayacağını vurgulayan Abdullayev, Azerbaycan'ın ve bölge ekonomisini de gelişmesine önemli katkılar sunacağını vurguladı.
"İÇ PAZARIN ARTAN İHTİYACINI İLAVE GAZ MİKTARLARI SAĞLAYACAK"
Azerbaycan'ın gaz rezervlerinin 2,6 trilyon metreküp olduğunu vurgulayan Abdullayev, "Dünyanın en büyük gaz kondensatı yataklarının biri, toprak itibariyle New York'un Manhattan bölgesine eşit olan "Şahdeniz" yatağı yerli ve yabancı piyasalara gaz temini sağlıyor. Madenden çıkarılan gaz hacminin belirli bir bölümü garanti temelinde iç pazar için değerlendiriyoruz. Bununla birlikte, yatağın kullanımının ikinci aşamasında yılda ilave 16 milyar metreküp doğalgaz üretilmesi planlıyoruz. Bu tutarlar 2018 yılından başlayarak, Güney Gaz Koridoruna yöneltilecek. "Şahdeniz" yatağından başka, "Abşeron", "Umut", "Karabağ" yatakları, "Babek" vade yapısı gibi diğer alanlarımız var. Bu alanlar hem enerji kaynağı, hem Azerbaycan'da gelişen imalat sanayisi için hammadde gibi, iç pazarın artan ihtiyacını ilave gaz miktarlarını sağlayacak" dedi.
TÜRKİYE'YE İLK TİCARİ GAZ 2018 ORTALARINDA VERİLECEK
Abdullayev, Türkiye'ye ilk ticari doğal gazı 2018 yılının ortalarında ulaştırmayı öngördüklerini söyledi.
Azerbaycan'ın zengin doğal gaz rezervlerini geliştirirken Avrupa'ya ihraç hattının da yapımına ağırlık verdiklerini belirten Abdullayev, "Şimdi Hazar Denizi'nden doğalgazın Avrupa'ya nakledilmesine sadece bir adım kaldı. Avrupa Yatırım Bankası'nın TAP"a doğrudan mali katkısı Avrupa'nın enerji güvenliği açısından Güney Gaz Koridoru'nun önemini bir kez daha göstermektedir. Şimdiye kadar konulan ortak yatırım toplamı 29,7 milyar ABD dolarıdır. Azerbaycan "Güney Gaz Koridoru" A.Ş'nin şahsında bugüne kadar koridorun değer zincirine dahil olan dört projede katılım payının finansmanına 8,7 milyar dolarlık yatırım yaptı. Çalışmalar grafiğe uygun devam ediyor ve proje öngörülen sürede tamamlanacak." dedi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.