BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar‘Smart Trade Coin’ operasyonunda yeni gelişme----

‘Smart Trade Coin’ operasyonunda yeni gelişme

‘Smart Trade Coin’ operasyonunda yeni gelişme
04 Haziran 2024 - 01:25 www.finansgundem.com

Ankara Merkezli birçok ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan yazar Aşkım Kapışmak adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 47 kişi için tutuklama kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, "Smart Trade Coin" adlı kripto varlık alım satım platformu üzerinden yüksek kar vaadiyle haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 152 kişi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçları yer alıyor.

Ankara merkezli 22 ilde yapılan operasyonlarda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla 118 kişi gözaltına alındı. MASAK raporuna göre, suçtan elde edilen mal varlığına ilişkin çok sayıda taşınmaz, araç, banka hesabı, şirket ve kooperatif hissesi ile kripto varlığa mahkeme kararıyla el konuldu.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 47 kişiyi tutukladı, 71 kişiyi ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Şüpheliler arasında bulunan yazar Aşkım Kapışmak da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Milyar dolarlık kripto operasyonunda ilginç ayrıntı!

 

1 milyar dolarlık kripto vurgunu: Çok sayıda gözaltı var!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)