Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkin uygulanması için sivil toplum ile iş birliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla düzenlenen Sivil Toplum Buluşmaları'nın ilki, ‘kadın’ temasıyla 7 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapıldı. Sivil Toplum Buluşmaları, daha sonra ‘çocuk’, ‘göç ve insani yardım’, engelli ve yaşlı’, ‘şehit yakınları ve gaziler’ temalarında Ankara, İstanbul, Hatay ve Batman’da gerçekleştirildi. Ayrım gözetmeksizin bakanlığın görev ve sorumlulukları alanında faaliyet gösteren 215 sivil toplum temsilcisinin davet edildiği program, iki oturum halinde gerçekleşti. Odak grup çalışmalarında istişareler yapıldı. 5 farklı temada yapılan Sivil Toplum Buluşmaları'nda STK’ların görüş ve önerileri alındı.
Sivil Toplum Buluşmaları'na katılım sağlayamayan sivil toplum temsilcilerinin de görüş ve önerilerine yer verilmesi amacıyla görevli akademisyenlerin öncülüğünde mevzuat, sistem güçlendirme ve koordinasyon başlıkları altında bir anket çalışması yapıldı. Ayrıca elde edilen bulguların değerlendirilmesi için sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mülakatlar gerçekleştirildi. Sivil Toplum Buluşmaları, anket çalışmaları ve mülakatlar ışığında “Durum Değerlendirmesi Raporu” hazırlandı. Rapor sonucunda sosyal amaçlı vakıf, dernek ve diğer STK’ların da işbirliğinde hayata geçirilecek 5 hedef, 28 faaliyetten oluşan Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı hazırlandı.
İlk Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sivil toplumla iş birliğini doğru bir zeminde belirleyebilmek, sivil toplum kuruluşlarının sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar alanında kapasitelerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik ihtiyaç, beklenti ve isteklerini etkili bir şekilde tespit edip bunları karşılayabilecek bir alt yapı oluşturmak, sivil toplum kuruluşlarının bakanlığın sorumluluğundaki alanlarda faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek amacıyla hazırladığı ilk Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı, Bakan Derya Yanık tarafından 11 Mart tarihinde düzenlenecek lansman toplantısıyla açıklanacak.
Bakan Yanık: Bu ay 236 milyon TL SED ödemesi yapıyoruz
Bakan Yanık: İhtiyaç sahiplerine 450 milyon TL ek kaynak hazırladık
Bakan Yanık duyurdu! Ödemeler hesaplara yatmaya başladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.