BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaSıtma ilacı Kovid-19'a etkisiz çıktı----

Sıtma ilacı Kovid-19'a etkisiz çıktı

Sıtma ilacı Kovid-19'a etkisiz çıktı
09 Mayıs 2020 - 12:16 www.finansgundem.com

Yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 hastalığının tedavisinde umut olarak gösterilen ve daha önceki tedavilerde iyi sonuçları olduğu belirtilen sıtma ilacının (Hidroksiklorokin) hastalar üzerinde olumlu etkisine rastlanmadı.

Fransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesinde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan Hidroksiklorokin ilacının korona virüs tedavisinde etkili olduğu açıklanmıştı. Bu sonuçlar üzerine Fransız Sağlık Bakanlığı, doktorlara sıtma ilacını yazma izni vermişti.

Ancak New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre söz konusu ilacın Kovid-19 hastaları üzerinde olumlu ya da olumsuz herhangi bir etkisi görülmedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD% Ulusal Sağlık Enstitüsü (National Institutes of Health) tarafından finanse edilen araştırma New York Presbiteryen ile Columbia Üniversitesi Irving Medikal Merkezi'nde bin 376 Kovid-19 hastası üzerinde yapıldı.

Buna göre ilacı alan 811 hastanın sağlık durumlarının, ilacı almayanlara göre daha da kötüleştiği gözlendi.

Doktorlar, ilacın hastalar üzerinde bir zararı ya da faydasını gözlemlemediklerini söyledi.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) de ABD Başkanı Donad Trump'ın korona virüse karşı işe yaradığını ve kullanılabileceğini öne sürdüğü hidroksiklorokinle ilgili bir uyarı yayımlamış, ilacın yan etkilerine dikkat çekerek Kovid-19'un tedavisi için hastaneler ve araştırmalar haricinde doktorlar tarafından reçete ile verilmemesi konusunda uyarmıştı.

7'si kanser 11 ilaç geri ödeme listesine alındı

Sağlık Bakanlığı AVM'lerde uyulacak kuralları açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü şimdi de BM'yi karıştırdı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)