BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞirketlere zengin vergisi uygulanacak----

Şirketlere zengin vergisi uygulanacak

Şirketlere zengin vergisi uygulanacak
29 Mart 2013 - 08:43 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, şirketlerden yüzde 75 oranında servet vergisi alınacağını açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, şirketlerde 1 milyon euroyu aşan ücretlerden yüzde 75 oranında servet vergisi alınacağını açıkladı.
Seçilmesinin üzerinden bir yıl geçen Hollande'ın ekonomi hedefleri gerçekleşmekten uzak kaldı.
Hollande, daha önce zenginlerden bireysel olarak almayı planladığı "süper vergi"nin anaysa mahkemesince reddedilmesi üzerine, bu vergiyi şirketlere yönelterek ülkedeki zenginleri finansal krizin sona erdirilmesine dahil etmenin bir yöntemi olduğunu söyledi.
Dün gece yaptığı televizyon söyleşisinde Hollande, ekonomiyi yeniden canlandırmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.
Krizin bu kadar uzun süreceğini önceden hesaplayamadığını kabul eden Hollande, yeniden büyümeye dönüş ve işsizliği düşürmek için gerekli tüm araçların hazırlandığını vurguladı.
Hollande ekonomik yavaşlama ortamında kamu borcunu düşürmek için çabalamasına rağmen hane halkı gelirlerine bu yıl ve gelecek yıl yeni vergi veya vergi artışı getirmeyeceğini söyledi.
Ancak gelecek yıl uygulamaya girmek üzere hazırlanan ve emeklilik sistemini yenileyen bir programa göre Fransızların çalışma süresinin uzayacağını söyleyen Hollande, "İlk hedefim işsizlik oranını tersine çevirmektir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)