Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab ve B2B International ile birlikte yapılan "Küresel BT Güvenlik Riskleri" araştırması sonuçlarına göre şirketlerin yüzde 72’si çalışanların sosyal ağlara erişimini kısıtlıyor. Araştırmada şirketlerin, dosya paylaşımının yanı sıra sosyal ağları da en büyük güvenlik tehlikelerinden biri olarak gördüğü ortaya çıktı.
Ntvmsnbc'nin haberine göre, şirketlerin yüzde 53’ü çalışanların sosyal ağlara erişimini engellerken, yüzde 19’u ise farklı yollarla bu faaliyetleri sınırlandırıyor. Bu durum da sosyal ağlara erişimi, kişiler arasında dosya paylaşımından sonra en çok yasaklı ikinci eylem haline getiriyor. Şirketler tarafından kısıtlanmış diğer faaliyetler arasında ise online oyunlar, belirli web sitelerine erişim, video indirip izleme ve anlık mesajlaşma servisleri yer alıyor.
Araştırmada şirketlere "çalışanların en tehlikeli faaliyetleri nedir" diye sorulduğunda şirketlerin yüzde 35’i sosyal ağları en tehlikeli aktivite olarak gördüğünü söylüyor. Kaspersky Lab Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Direktörü Costin Raiu "Firmalar verimliliğin yanı sıra güvenlikleri hakkında da endişeli. Bu da çalışanlar için kısıtlanan faaliyetleri belirliyor. Sosyal ağlar zaman kaybına sebep olarak görülmesinin yanı sıra aynı zamanda hem kötü amaçlı saldırıların potansiyel kaynağı hem de gizli bilgilere ulaşmak için tehlike olarak görülüyor."
Sosyal ağlar, popülerliği ve online kaynakların büyüyen açıkları sayesinde kötü amaçlı yazılımların dağıtılmasında en büyük araçlardan biri haline geldi. Örneğin, Twitter’da en çok farkedilen açık kullanıcıların virüslü mesajı görmesiyle birlikte kötü amaçlı yazılımların bilgisayarlarına hemen bulaşıyor olması. Kaspersky Lab uzmanlarına göre, sosyal ağların çeşitli saldırıların hedefi haline gelmesi firmaların bu konudaki endişelerini doğruluyor.
Güvenlik endişelerini bilemem de verimlilik amaçlı yasaksa beyhude. Cep telefonları vbç bir sürü kişisel araçla sosyal ağlara bağlanılıyor. Nasrettin hocanın türbesi vakası... Verimliliği de iş bilen yönetici şıp diye ölçer. Orta ve üst kademe yöneticilerinizi tanıdık, eş, dost, hamili kart, falanca dernekten arkadaşın yeğenlerinden değil iş bileninden seçerseniz rapor rapor yalandan sayfalarca verimlilik ölçmezsiniz.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.