BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketler ofise dönüşte orta yol bulmalı----

Şirketler ofise dönüşte orta yol bulmalı

Şirketler ofise dönüşte orta yol bulmalı
27 Ağustos 2020 - 17:33 www.finansgundem.com

İngiliz Sanayi Birliği (CBI) günlük ticaret sayesinde ayakta kalan iş yerlerinin, hayatta kalmak için mücadele verdiğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl geleneksel yaz sonu trafiği yaşanma ihtimali çok düşük. Şirketler ofislerini açmadı ve  evden çalışma uygulamaları sürüyor. Bu durumun sonucunda İngiliz Sanayi Birliği (CBI) geçimini günlük ticaretten sağlayan iş yerlerinin geleceğine dair bir uyarı geldi.

İki hafta sonra İngiltere’de okulların açılacak olmasına rağmen, birçok beyaz yaka çalışanın, bazı durumlarda kalıcı olarak, evden çalışması bekleniyor.

190,000 şirketi temsil eden İngiliz Sanayi Birliği (CBI), şirketlere ve hükumete yaptığı çağrıda, eski hareketliliğinde olmayan şehir merkezlerindeki işletmelerin göz ardı edilmemesi için bir denge politikası izlemeye davet etti.

CBI’den Josh Hardie The Guardian'a yaptığı açıklamada, “evden çalışma uygulaması birçok şirket ve çalışan için başarılı oldu ve bu kazanımların kaybedilmemesi gerekiyor” dedi. “Ancak bunun şehir merkezleri için yıkıcı sonuçları var, burada birçok iş yeri günlük ticaret sayesinde ayakta kalabiliyor. Daha fazla insanın güvenli bir şekilde ofislere dönmesi için hem hükumetin hem de şirketlerin destekleyici bir rol oynaması gerekiyor. Hiçbir şey korona virüs öncesindeki haline dönmeyecek, dönmemeli de. Ancak ekonomi yeniden açılırken orta yolu bulabiliriz

Birçok önemli şirketin evden çalışma uygulamalarına devam etmeyi planlaması, şehirlerde eskinin yaz sonu trafiğinin yaşanmayacağını gösteriyor.

Lloyds Banking Group, ofislerinin ihtiyaçlarını gözden geçirdiğini ve pandemi sürecinde 60,000 çalışanının verimli bir şekilde evden çalıştığını gözlemledikten sonra yeni çalışma biçimlerini incelediklerini söyledi. Banka, çalışanlarının verimini artırmak için diz üstü bilgisayar gibi ekipmanlar verecek.

İngiltere’de 16,000 kişiye istihdam sağlayan Wall Street devi JP Morgan’ın da yatırım bankacılığı çalışanlarının ev ve ofis arasında bir rotasyonla çalışacağını bildirdi. İngiltere’de çalışanların yaklaşık %20’si ofise döndü ve bu rakamın ilerleyen aylarda artış göstermesi bekleniyor. Halihazırda eğitim sürecinde olan yeni çalışanlarsa 8 Eylül’den itibaren ofislere çağırılacak.

NatWest (eski İskoçya Kraliyet Bankası) karma bir yöntem izleyerek, 65,000 çalışanından 55,000’inin en azından 2021 yılına kadar evden çalışacağını açıkladı. HSBC, 52,000 çalışanından bir kısmının ofislere dönmesini istiyor ancak şirket binasındaki kapasiteyi %20’yle sınırlandıracak. Hukuk şirketi Linklaters ise bu hafta yaptığı açıklamada tüm dünyadaki çalışanlarının mesailerinin %20 ila %50’lik bir bölümünü uzaktan çalışarak geçireceğini söyledi.

Institute of Directors ekonomisti Tej Parikh, okulların yeniden açılıyor olmasına rağmen, yaz sonu her şeyin normale döneceğinin bir garantisi olmadığını söyledi. “Birçok şirket uzaktan çalışmanın kendileri ve çalışanları için uygun olduğunu gördü. Bunda yol masraflarının da minimuma inmesi etkili oldu. Yine de ofislerin bazı şirketler için avantajları göz ardı edilmemeli. Ancak pandemiyle birlikte ofis istihdamının büyük bölümünde kalıcı değişiklikler görebiliriz” dedi.

İşçi sendikası işverenlere, çocuk sahibi çalışanların ofise çağırılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. “Okullar açılıyor olsa da, iş verenlerin tüm kreşlerin açılmayabileceğinin farkında olması gerek” açıklaması yapıldı.

İngiltere'nin borcu 2 trilyon sterlini aştı

 

Çalışma hayatı eskisi gibi olmayacak! Ofislerdeki 5 kritik değişim

 

İngiliz bankalarına zorunlu göç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)