Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Brexit destekçisi milyarder Sir James Dyson, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılarak özgürleştiğini söyledi. Dyson BBC’ye verdiği röportajda, “Özgürlüğümüzü elimize aldık. Artık Avrupa dışındaki diğer ülkelerle ticaret anlaşmaları yapabiliriz ve dünyanın her yerindeki çalışanları istihdam edebiliriz” ifadelerine yer verdi.
İngiltere 31 Ocak 2020'de AB'den resmen ayrılmış olsa da Aralık ayı sonunda biten geçiş süreci, göçmenlik kuralları da dahil olmak üzere köklü değişiklikleri de beraberinde getirdi. 9,7 milyar dolarlık serveti bulunan Sir James Dyson’ın kurucusu olduğu İngiliz teknoloji şirketi Dyson ürettiği ev aletleriyle tanınıyor. Milyarderin Brexit henüz gerçekleşmeden Kasım 2019’da şirket merkezini Singapur’a taşıması eleştirileri de beraberinde getirmişti.
Merkezini taşıma kararını savunan Dyson, “Biz bir İngiliz şirketiyiz. Bu ülkeye birçok hizmette bulunduk. Merkezi burada inşa edip Uzak Doğu’daki tüm bileşenleri buraya getiremem. Daha sonra da yeniden satış için Uzak Doğu’ya götüremem. Bu iş böyle yapılamaz” açıklamasında bulundu.
Milyarder girişimci Asya’nın dünya çapında en hızlı büyüyen pazar olduğunu ve bu nedenle şirketin merkez ofisinin burada bulunmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Dyson Brexit’in gerçekleşmesinden memnun olsa da İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasını desteklemeyen yorumlar da yabana atılır cinsten değil. İsviçreli varlık yönetimi şirketi Julius Baer, Brexit'i çevreleyen belirsizliğin Londra'yı daha az cazip bir ülke haline getirdiğini belirtiyor. Finans şirketinden yapılan açıklamaya göre Brexit sonrasında Londra, yüksek miktarda net servete sahip bireylerin uluslararası dolaşımı için daha az cazip bir yer haline geldi.
Finansgundem.com’un derlediği verilere göre Londra finansı için Avrupa Birliği’nden ayrılmak dev finans firmaların personelinin bir kısmını Avrupa şehirlerine taşıması ve Londra piyasasının AB’ye olan denkliğini kaybetmesi anlamına geldi. JP Morgan CEO’su Jamie Dimon daha önce yaptığı bir açıklamada Brexit nedeniyle İngiltere’den Avrupa’ya hizmet veren tüm birimlerini Kıta Avrupası’na kaydırabileceği konusunda uyarmıştı.
İngiliz şirketlerinin Brexit pişmanlığı
Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir
Generali AXA'nın Malezya birimlerini satın alacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.