Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uzmanlar aşı sırası geldiği halde yaptıranların oranının yüzde 75 olduğunu söylüyor. Aşı yaptırmayan yüzde 25 oranının yüksek olduğu, aşı yaptırmanın önemini anlatmak için çalışma yapılması gerektiği vurgulanıyor. Uzmanlar, "Zaten yapılan aşının yüzde 80’inde koruyuculuk oluştuğunu düşünün. Hem yaptırmayanlar, hem de aşı olduğu halde sonuç alınamayanlar hesaba katıldığında yüksek bir riskli grup oluşacak" diyor. Bu arada “Aşı olduktan sonra hastalandı” diye duyulan olayların yanlış bilgiden kaynaklandığı da belirtiliyor. Bazı vatandaşların aşı olduktan sonra tedbirleri bıraktığı ve hastalananların daha çok bu gruptan olduğu iddia ediliyor. Aşının birinci ve ikinci dozun yapılmasıyla ancak toplam 40 gün sonra koruyuculuğunun başladığı kaydediliyor.
DAHA ÇOK KADINLAR
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; sırası geldiği halde aşı olmayanların büyük bölümünü ev kadınları oluşturuyor. Aşıdan kaçmalarının ilk nedeni korku. Kulaktan dolma bilgilerle aşının yan etkisinin olabileceğine inanıyorlar. İkinci neden de aşı karşıtlığı. Sağlık Bakanlığı, hastalığa maruz kalma, ağır geçirme ve bulaştırma riskleri gibi kriterlere göre Kovid-19 aşısı uygulanacak grup sıralarını belirlemişti. Buna göre 1. aşama sağlık personeli, 65 yaş üstü bireyler, 2. aşama hizmet öncelikli sektörler, 50-54 yaş arası bireyler, 3. aşama kronik hastalığı olanlar ve diğer gruplar olarak sıralanıyor. 4. aşama ise sırası geldiği halde zamanında aşı olmayanlar. Yani sıranız geldi aşı olmak için randevu alıyorsunuz ancak bu randevuya gitmiyorsunuz. Bir sonraki aşı ancak diğer 3 grubun aşılanması bittikten sonra yapılabilecek.
MAZERETİNİZ VARSA
Randevuya gitmemek için ateşli hastalık gibi bir mazeretiniz varsa, aşı olacağınız kuruma bu mazeretinizi bildirdiğinizde aşı randevu sisteminiz kapanmıyor, iyileştikten sonra aşınızı olabiliyorsunuz. Örneğin 65 yaş grubusunuz ve aşı sırasınız geldi ancak hiç randevu almadıysanız, 1. aşama aşılanma bittiği için randevu sistemi size kapanmış oluyor. Bu durumda 4. aşamada aşılanıyorsunuz.
İstanbul'da kaç kişi korona aşısı oldu?
Vaka lideri Samsun’da aşı randevularında azalma
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.