Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Avrupa'ya açılan tır trafiğinin olduğu Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında, ihracata bağlı olarak yoğunluk yaşandı.
Gümrük kapılarından 2020'de Avrupa rotası doğrultusunda ilerleyen tır sayısı 544 bin 173 iken geçen yıl bu sayı 703 bin 981'e yükseldi.
Yüzde 29'luk artışın yükünü büyük oranda Kapıkule Sınır Kapısı çekti. Kapıkule'den 2021'de 419 bin 775 tır çıkış yaptı.
Sınır kapılarında çıkış kadar tır giriş trafiği de arttı. 2020'de sınır kapılarından 1 milyon 90 bin 929 olan giriş-çıkış sayısı geçen yıl 1 milyon 425 bin 753'e ulaştı.
Tır kuyruklarına neden oldu
Türkiye'nin 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleşen 2021'deki toplam ihracatının sınır kapılarındaki yoğunluğu artırması tır kuyruklarına da neden oldu.
Avrupa'ya açılan sınır kapılarından 2019'da günlük ortalama 1474, 2020'de 1491 tır çıkış yaparken, 2021'de bu sayı ortalama 1929'a yükseldi.
Türkiye'den Avrupa'ya geçişte tır yoğunluğuna Bulgaristan çoğu zaman cevap veremedi. Bu durum Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında uzun araç kuyruklarına neden oldu.
Yolcu sayısında da artış var
Yolcu giriş ve çıkışlarının yapıldığı Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ve Dereköy sınır kapılarından Türkiye'ye gelişler de arttı.
Özellikle Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin 2020'de salgın nedeniyle baba ocaklarına gelişlerinde azalma yaşanmıştı.
Türkiye'ye 2020'de 3 milyon 57 bin 256 kişi giriş yaparken, geçen yıl bu sayı yüzde 32 artarak 4 milyon 42 bine yükseldi.
Sarp Sınır Kapısı'nda rekor geçiş
Van-İran sınırında 120 bin düzensiz göçmenin girişi engellendi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.