<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek'in kahvede benzin muhabbeti!----

Şimşek'in kahvede benzin muhabbeti!

Şimşek'in kahvede benzin muhabbeti!
20 Temmuz 2013 - 18:11 www.finansingundemi.com

Maliye Bakanı Şimşek kahvehanede oturdu, akaryakıt zamları, vergiler ve cari açık konularında esnafla sohbet etti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da esnafla buluştu. Bir kahvehanede oturan Bakan Şimşek, akaryakıt zamları, vergiler ve cari açık konularında esnafla sohbet etti. Batmanlı esnafın gündem maddesi akaryakıt zamlarıydı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da gece saatlerinde esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşların daveti üzerine bir kahvehaneye oturan Bakan Şimşek, gündemdeki konulardan akaryakıt zamları, vergiler ve cari açık konularını anlattı. Batmanlılar sorunlarını anlatarak çeşitli isteklerde bulundu.

'PETROL YÜKSELDİ DİYE...'
Akaryakıt zamlarına ilşkin sorularla karşılaşan Şimşek, akaryakıttaki vergi yükünde bir artış yapılmadığını, son zamlarda kesinlikle vergilerle oynamadıklarını belirterek, "Petrol fiyatlarının yükselmesi dolar kurundaki oynamalar haklı olarak Türkiye'deki benzin fiyatlarına yansıyor" dedi.
VERGİ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ
Vergi indirimiyle ilgili bir beklenti olduğunu hatırlatan Şimşek, çiftçilere ve hava ulaşımında mazot desteği verdiklerini, kara ulaşımında da ihracata destek verdiklerini anlattı. Bakan Şimşek, 2012 Eylül ayında ÖTV'de bir düzenleme yapıldığını ve o günden bu yana bu artışlarda vergilerin etkisinin olmadığını kaydetti.
'VERGİLER YÜKSEK, KABUL'
Şimşek, akaryakıt üzerindeki vergilerin yüksek olduğunu kabul ettiklerini belirterek şunları söyledi: "2002 yılında 100 liralık motorin alsaydınız o 100 liranın yaklaşık 60 lirası vergiydi. Bugün yine aynı benzinliğe gitseniz yine 100 liranın 51 lirası vergidir. Yani vergi oranı yüzde 60'lardan yüzde 50'ye inmiş. Ama diyeceksiniz ki fiyat yükselmiş. Niye? 2002 yılında Türkiye'nin ithal ettiği petrolün ortalama fiyatı bir varil yaklaşık 23-24 dolardı. Şimdi bunun 4 katı."
'CARİ AÇIK KONTROL ALTINDA'
Bakan Şimşek, tüketimi artırıcı bir vergi indirimine gidildiğinde bunun cari açığı da artıracağını ve faizleri yükseltmek suretiyle daha az hizmete neden olacağını belirterek şunları kaydetti: "Geçen sene Türkiye, petrol ve doğalgaz ithalatına 60 milyar dolar ödedi. Burada vergi yükünü azaltmışız, bunu daha aşağı çekersek bu daha çok tüketim daha çok ithalat demektir. Türkiye'de tüketimi artıracak vergi indirimine gitmek Türkiye'nin lehine değil. Çünkü Türkiye'de çok büyük bir cari açık var. Biz o yönteme başvurursak daha çok cari açık olur, vergileri indirirsek cari açık artar, cari açık artarsa faiz artar, faiz artarsa buraya daha az hizmet yaparız."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali demircan20 Temmuz 2013 18:41

    gel de bana anlat onları buluyorsun sormayan sorgulamayan insanları at palavraları.adam gibi çıkıp ben vergiyi kazanandan alamıyorum.onun için en kolay yolu seçiyorum diye.